Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen


Minder bestellingen bij Just Eat Takeaway, maar wel een beter resultaat

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Just Eat Takeaway.com wist in het afgelopen jaar de omzet met 33 procent te laten groeien tot 5,3 miljard euro. In 2020 kwam de omzet uit op 4 miljard.

In een toelichting op de cijfers heeft CEO Jitse Groen wel aangegeven dat het bedrijf wel steeds bij winstgevendheid komt te zitten. Vooral in Noord-Europa doet de maaltijdbezorger het goed. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland wist het bedrijf het aantal bestellingen te verdubbelen. Het bedrijf ondervindt in deze landen wel forse concurrentie en moet blijven investeren.

In het afgelopen kwartaal steeg het aantal orders met 14%. In heel 2021 steeg het aantal orders met 33% tot bijna 1,1 miljard.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht


Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid