Kabinet roept op tot het minderen met vlees


Duurzaam – “Eet minder vlees.” Deze oproep doet het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Nederlanders kunnen volgens het ministerie beter flexitariër worden. Dit eetadvies wordt gegeven op de website duurzaamdoen.nl. Minder vlees eten bespaart energie en is volgens het departement van staatssecretaris Mansveld (Milieu) beter voor het milieu. Dit zogenoemde flexitarisme is in opkomst in Nederland omdat veel mensen weliswaar minder vlees willen gaan eten, maar het moeilijk vinden om vlees en vis volledig te laten staan. Hier wordt door restaurants en outlets in het buitenshuiskanaal ook op ingespeeld. Yoghurt Barn bijvoorbeeld verkoopt 100 procent biologische yoghurtproducten met verschillende toppings. De yoghurts worden rechtstreeks van een boer in de Weerribben betrokken. Yoghurt Barn richt zich op alle eetmomenten van de dag en verkoopt dus ook ontbijten en maakt gebruik van groene stroom en stookt CO2-neutraal. Het ministerie maakt zich hard voor het flexitarisme op de website duurzaamdoen.nl. Dat is een platform waarop tips worden gegeven om groener en duurzamer door het leven te gaan. Het minderen met vlees is een van de mogelijkheden. Volgens de site is het ook beter om bepaalde producten te lenen in plaats van te kopen, zoals een gourmetstel of een ladder. Er valt eveneens te lezen dat het beter is om een trui met een gat erin te repareren, in plaats van weg te gooien. Dat geldt ook voor kapotte staafmixers en broodroosters. Een ander groen advies is om een nee/ja-sticker op de brievenbus te plakken. Bron: FoodClicks/De Telegraaf  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid