Tweede Kamer neemt motie aan om snel terrassen te openen


Politiek - Het kabinet moet snel gaan bekijken of na 15 maart de terrassen weer openkunnen. Een motie daartoe werd donderdag door alle fracties in de Tweede Kamer gesteund.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is niet onder de indruk van de motie en schaart de motie meer in de categorie ‘pappen en nathouden’. De fractieleiders Heerma (CDA) en Dijkhoff (VVD) hebben het kabinet opgeroepen met KHN te overleggen op welke manier de terrassen veilig en verantwoord weer open kunnen. De inhoud van dit gesprek zou dan bij het volgende besluitmoment van 8 maart kunnen worden meegenomen. In theorie zou dat er toe kunnen leiden dat terrassen onder strikte voorwaarden per 15 maart weer (deels) openkunnen.

KHN heeft inmiddels de kat de bel aangebonden met het kabinet en is op twee fronten de strijd aangegaan. Enerzijds is KHN een rechtszaak met bodemprocedure gestart om te achterhalen wat de motivatie is achter het dichthouden van de horeca en anderzijds is de belangenvereniging een kortgeding gestart vanwege het uitblijven van betalingen aan ondernemers van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Ondernemers hadden hierover een schrijven ontvangen dat de regeling pas over zestien weken zou worden uitbetaald. Veel te laat, volgens KHN omdat veel ondernemers nu al het water tot over de lippen staat.

Ondertussen groeit de irritatie bij horecaondernemers en daalt het draagvlak bij consumenten over de huidige coronamaatregelen. Buitenlucht lijkt synoniem te worden met gering risicogevaar op besmetting met corona. Voor het kabinet het risico dat ruimte geven aan verdere versoepelingen, met de oplopende besmettingscijfers, alle eerder genomen maatregelen, in korte tijd teniet worden gedaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht



Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid