KFC en streetwear merk Banlieue brengen samen collectie uit


De samenwerking tussen KFC en Banlieue werd afgetrapt door de takeover van vijf KFC-restaurants / Foto bij: Willem de Kam

Formulenieuws - KFC en het Rotterdamse streetwear merk Banlieue brengen samen een exclusieve collectie uit. Centraal in de capsulecollectie staat het herkenbare design van het populaire merk Banlieue. De collectie bestaande uit een iconische herbruikbare KFC + Banlieue bucket en KFC + Banlieue t-shirt is vanaf dinsdag te koop.

De samenwerking tussen KFC en Banlieue werd afgetrapt door de takeover van vijf KFC-restaurants. De restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag waren het spreekwoordelijke canvas van Rotterdamse graffiti-kunstenaar JEEJ. Hetzelfde ontwerp is terug te vinden op een herbruikbare KFC-bucket en t-shirts die de restaurantformule in samenwerking met fashionlabel Banlieue voor een gelimiteerde tijd uitbrengt. De shirts, die ook worden gedragen door de team members van de restaurants, zijn exclusief online te koop. De opbrengsten van deze verkoop gaan naar de Banlieue Foundation. Deze stichting helpt mensen van alle leeftijden om hun plek te vinden in de samenleving. Door middel van sport, kunst en cultuur worden jongeren gestimuleerd om diverse uitlaatkleppen te verkennen en rolmodellen te ontmoeten. De KFC + Banlieue buckets, gevuld met 22 Hot Wings, zijn alleen te koop in de restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

De capsulecollectie van de twee merken, die beide hun roots vinden in Rotterdam, markeert het einde van het gebruik van wegwerp plastic in KFC-restaurants. Vandaar dat een limited edition herbruikbare KFC + Banlieue bucket niet kan ontbreken in deze capsule collectie, zo laat KFC weten.

Bron: KFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsYum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht


KFC opent vierde locatie in Den Haag

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) heeft een vierde filiaal in Den Haag. De locatie is geopend in de Stationsbuurt op een steenworp afstand van Holland Spoor. Dit treinstation is het oudste station van de Hofstad.

Lees bericht

KFC opent eerste Haarlemse vestiging

Formulenieuws  - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Haarlem. Het filiaal in het centrum van Schalkwijk is het eerste KFC-restaurant in de gemeente Haarlem, waar het binnenkort ook mogelijk zal zijn om producten te laten thuisbezorgen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid