KHN begint kort geding tegen de Staat vanwege coronamaatregelen


Kortgeding - De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) start een kort geding tegen de Staat. De belangenorganisatie voor de horeca wil zo snel mogelijk een versoepeling van de coronamaatregelen. In het bijzonder gaat het om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten.

Horecazaken mogen weliswaar weer sinds 1 juni open zijn, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo moeten onder andere gasten anderhalve meter afstand houden, tenzij ze uit een zelfde huishouden komen of jonger zijn dan achttien jaar. Daarnaast moeten gasten reserveren bij panden met meer dan honderd zitplaatsen of als het terras meer dan 250 plaatsen heeft.

KHN vindt met name de anderhalve meter afstand voor de horeca nogal willekeurig gekozen, omdat op andere plaatsen die beperking niet geldt. In een campagne van KHN worden die voorbeelden genoemd. Omdat veel horecaondernemers het water aan de lippen staat wil KHN dat de staat de regels versoepelt. Volgens KHN gaan de maatregelen nu verder dan noodzakelijk en handelt de Staat niet alleen in strijd met grondrechten maar ook onrechtmatig jegens horecaondernemers.

Een roadmap voor verdere versoepeling zou de horeca helpen. Weten wanneer welke maatregelen kunnen worden versoepeld, zal faillissementen voorkomen, zo is de mening van KHN. Het geding moet daar meer duidelijkheid over gaan geven. Het dient op donderdag 23 juli.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid