KHN: Horeca klaar voor verantwoorde heropening


KHN is van mening dat de horeca weer gefaseerd open kan

Horeca - De horeca kan per direct, maar anders uiterlijk 15 januari veilig open. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. De belangenvereniging heeft een routekaart gemaakt hoe de horeca gefaseerd op een veilige en verantwoorde wijze open kan.

De routekaart is gebaseerd op ervaringen en adviezen van horecaondernemers en bevat concrete suggesties om op zeer korte termijn tot heropening van de horeca te komen, zo laat de belangenorganisatie weten. KHN richt de boodschap richting het kabinet en rekent op een constructieve houding van het nieuwe kabinet.

KHN wil de komende tijd met het kabinet in gesprek hoe in de toekomst slim om te gaan met het coronavirus. Uitgangspunt daarbij is kijken wat veilig kan en niet de horeca volledig sluiten. KHN kijkt hierbij ook naar andere Europese landen. Ook hier zijn zorgen rondom de Omicronvariant, maar hier de horeca krijgt daar wel meer ruimte. KHN is van mening dat nu de Omicron-variant minder ziekmakend blijkt te zijn dan eerdere varianten, het tijd wordt dat het kabinet het coronabeleid en de maatregelen gaat herijken. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het is essentieel dat het nieuwe kabinet de bereidheid toont om te kijken hoe we de horeca zo snel mogelijk weer open krijgen. Om de eerste stap te zetten, presenteert KHN daarom een concreet voorstel met weloverwogen invullingen voor een verantwoorde heropening van de horeca. Ondernemers willen namelijk weer volop kunnen ondernemen. De nieuwe bewindspersonen zijn bekend; ik nodig ze dan ook van harte uit om met ons in gesprek te gaan.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid