KHN: ‘Horeca opnieuw achtergesteld in heropeningsplan’


KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Compenseer horeca voor stijgende energielasten en verlaag werkgeverslasten." / Foto bij: KHN

Horeca – KHN is teleurgesteld in de gepresenteerde routekaart van het kabinet en is ook verbolgen over het feit dat er geen overleg is geweest. KHN ziet het als klap in het gezicht van horecaondernemers.

Vanaf volgende week mogen de basisscholen en kinderdagverblijven weer open en komt er versoepeling voor de retail; winkels mogen gaan werken met het click & collect principe, waarbij klanten online of telefonisch bestellen en hun producten vervolgens ophalen in de winkel. De andere maatregelen, inclusief de avondklok, blijven tot 2 maart gelden.

Op 23 februari gaat het kabinet kijken wat de effecten zijn van de versoepelingen en bepalen of nieuwe versoepelingen kunnen worden ingezet. Maar waar KHN zich zorgen over maakt is dat de horeca vrijwel in alle genoemde fases op slot blijft. Clubs en discotheken zijn door het kabinet hierdoor feitelijk failliet verklaard, aldus KHN in een verklaring.

KHN geeft aan dat het kabinet weliswaar iedere keer benadrukt dat ‘we alleen sámen het coronavirus kunnen terugdringen’, maar dat daar in de praktijk weinig van terecht komt. Zo ook met de routekaart, deze is, volgens de belangenorganisatie voor de horeca, eenzijdig opgelegd en tot stand gekomen zonder de sector hierin te kennen.

KHN eist spoedoverleg

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het kan niet waar zijn dat dit de eindversie is van de routekaart, waarmee de horeca het vanaf 2 maart moet doen. Als dit het sámen is waar het kabinet het telkens over heeft, dan vraag ik me ernstig af hoe het er uit zou zien als we er ‘alleen’ voor staan. Het voelt in ieder geval hetzelfde. KHN laat het hier absoluut niet bij zitten en eist spoedoverleg met het kabinet om tot structurele verbeteringen van de routekaart te komen. ‘Er ligt niet voor niets een plan aan slimme maatregelen klaar’.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid