Kinepolis-bioscopen heropenen wereldwijd


Bioscopen – Wereldwijd worden de zalen van Kinepolis heropend of schalen de bezoekersaantallen per zaal langzaamaan op. De bioscoopketen heeft daarbij rekening te houden met alle lokale veiligheidsprotocollen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan voor bezoekers en medewerkers. Hygiëne en afstand tussen mensen zijn twee essentiële onderdelen in alle richtlijnen.

In Nederland heropenden alle 18 Kinepolis-bioscopen de deuren op 1 juni, met een beperking van 30 personen per zaal zoals opgelegd door de Nederlandse overheid. Vanaf 1 juli vervalt deze beperking en volstaat de regel van de social distancing.

Gefaseerd

Andere landen kennen allemaal andere data voor wat betreft verruiming en richtlijnen voor de zaalcapaciteit. Zo openen in Frankrijk alle 13 bioscopen op 22 juni de deuren, alleen met een beperking van maximaal 50% van de normale zitcapaciteit. In Spanje, waar de bioscopen al vanaf 5 juni gefaseerd opengaan, blijft tot op heden in alle regio’s de beperking gelden dat maximaal één derde van de zaalcapaciteit mag worden benut. Deze beperking zal naar verwachting worden versoepeld tot 50% in een volgende fase.

De Belgische Kinepolis-bioscopen heropenen de deuren op 1 juli, met een beperking van 200 personen per zaal, zoals opgelegd door de Belgische overheid. Daarbij werd een perspectief gegeven van 400 personen per zaal vanaf 1 augustus (mits inachtname van social distancing), indien de situatie verder gunstig evolueert. Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “We zijn blij dat we in alle landen filmliefhebbers opnieuw de filmervaring kunnen bieden die ze van ons gewoon zijn. Ik ben ervan overtuigd dat mensen terug samen entertainment willen beleven, de ‘avond uit’ die ze lange tijd hebben moeten missen.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht



Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid