Klant moet straks extra betalen voor plastic on-the-go-verpakking


ISS introduceerde eerder al reusable plastic voor kantoren

Politiek – Maaltijdproducten en bekers voor ‘to-go’ , die milieuvervuilend zijn verpakt in plastic, worden vanaf 1 juli 2023 belast. Tevens komt er een verbod op het gratis verstrekken van wegwerpbekers bij verkooplocaties. Voor deze plastic producten moet de koper straks extra gaan betalen.

Dat schrijft staatssecretaris Heijnen in een brief aan de Tweede Kamer, waarover de NOS bericht. Partijen die die deze plastic producten verstrekken zoals tankstations en locaties op treinstations, mogen wel zelf bepalen hoeveel zij in rekening brengen voor de verpakking. De staatssecretaris hoopt met de maatregelen het gebruik van milieuvervuilend plastic verder aan banden te leggen.

Kantoren

Ook de – vaak gratis - plastic bekers op de kantoren worden aangepakt. Van 2024 moeten deze worden vervangen door herbruikbare mokken of kopjes. De staatsecretaris verlengt daarmee feitelijk de periode van invoering, aangezien haar voorganger dit volgend jaar al wilde invoeren, zo meldt het bericht.

Veiligheid

Ook festivals krijgen met de maatregelen te maken. Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan plastic bierglazen te gebruiken. Maar uiteindelijk krijgen veel meer locaties te maken met de maatregelen. Ook zwembaden, sportverenigingen, strandpaviljoens en andere locaties geven vaak producten mee in plastic vanwege de veiligheid op de betreffende locatie.

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht



Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht

Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid