Koffie met 16,5% meest populaire consumptie buiten de deur


Marktcijfers – Koffie is verreweg de meest populaire drank buiten de deur. Van alle consumpties is maar liefst in 16,5 procent een bakkie koffie. De geleidelijke daling van de normale koffie en espresso wordt daarin volledig gecompenseerd door de stijging van melkkoffies, zoals cappuccino en koffie verkeerd.

Dit alles blijkt uit de OutofHome Shopper monitor, het grootste OutofHome onderzoek in Nederland. In de registratie van alle consumpties worden de producten die van thuis worden meegenomen niet meegenomen. Geteld wordt het aantal keren dat een product wordt geconsumeerd ongeacht de hoeveelheid die wordt geconsumeerd.

Sterke stijgers

Grotere stijgers dan koffie en de cappuccino’s zijn trouwens patatfrieten, vlees en gevogelte en groenten, k&k broodje, ijsthee en de uitsmijter. Ook de mineraalwaters groeien sterk, waar water uit de kraan navenant afneemt, ondanks de forse uitrol van alle gratis tappunten.

Er zit wel een verschil in het consumptiepatroon tussen de sexen. Normale koffie, cola, pils, uitsmijters en hamburgers zijn duidelijk mannelijker. Terwijl thee, groenten, wijn, mineraalwater, ijsthee en vis-, schaal- en schelpdieren juist meer vrouwelijke gebruikers kent.

Meer over de OutofHome Shopper monitor weten? Kijk vrijblijvend hier.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nespresso introduceert feloranje Travel Mug

Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.

Lees bericht



Inspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024

Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.

Lees bericht

Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid