Kunstenaar James Jean ontwerpt Blue Label fles voor Johnnie Walker


De door kunstenaar James Jean ontworpen fles Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year / Foto bij: Diageo

Introductie - Johnnie Walker, nummer 1 Schotse whisky in de wereld, lanceert speciaal voor Lunar New Year een Johnnie Walker Blue Label Limited Edition. Deze limited edition is ontworpen door één van 's werelds meest invloedrijke beeldend kunstenaars: de Aziatisch-Amerikaanse kunstenaar James Jean.

Het ontwerp voor het Jaar van de Draak toont een innovatieve en dynamische interpretatie van het Chinese sterrenbeeld voor 2024, de nobele houten draak. ‘De draak staat symbool voor leven en creativitieit en wordt door velen beschouwd als het machtigst onder de Chinese sterrenbeelden,’ zo laat Johnnie Walker importeur Diageo weten. Het dierenteken staat tevens voor toekomstige voorspoed in de traditionele Aziatische cultuur in lijn met het trotse optimisme van het Johnnie Walker motto, Keep Walking.

Gelaagdheid

Geboren in Taipei, opgegroeid in New Jersey en afgestudeerd aan de School of Visual Arts in New York, zegt James: “Met Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year wilden we een draak creëren die anders aanvoelde, nieuw en innovatief - met respect voor het verleden, maar ook positief kijkend naar de toekomst; evenals de Johnnie Walker Keep Walking-spirit”. James, wonend in LA, zocht inspiratie voor zijn ontwerpen in de unieke gelaagde smaak, bestaande uit meerdere lagen, die Johnnie Walker Master Blender Emma Walker en haar team toevoegen aan Johnnie Walker Blue Label - een whisky die vervaardigd is uit een selectie van de zeldzaamste whisky's uit de rijpende Schotse reserves van Johnnie Walker. Het omvat zelfs enkele onvervangbare vaten afkomstig van distilleerderijen die al lange tijd gesloten zijn, waardoor het een unieke en waardevolle blend is.

Traditie

Joao Matos, Global Marketing and Innovation Director van Johnnie Walker over de samenwerking met James Jean: “James Jean's opmerkelijke interpretatie van de Houten Draak voor Johnnie Walker Blue Label Lunar New Year is de essentie van traditie en innovatie. James heeft op prachtige wijze respect voor het verleden vermengd met een optimistische blik op de toekomst”.

De Johnnie Walker Blue Label Limited Edition x James Jean is verkrijgbaar via malts.com

Bron: Diageo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsDiageo komt met acht limited editions single malts whisky’s

Introductie - Drankproducent Diageo lanceert donderdag “Spirited Xchange”, de Special Releases Single Malt Scotch Whisky-collectie van 2023. De collectie, bestaande uit acht exclusieve single malt whisky’s, komt tot leven door de unieke illustraties op het verpakkingsmateriaal, gecreëerd door kunstenaars.

Lees bericht

Johnnie Walker onthult blend ‘Umami’ samen met chef Kobayashi

Introductie - Meester Blender Emma Walker en de met drie Michelinsterren bekroonde Japanse chef Kei Kobayashi bundelen hun krachten en jarenlange ervaring voor een exclusieve blend: Johnnie Walker Blue Label Elusive Umami. Deze bijzondere Scotch Whisky omarmt de mysterieuze smaak van Umami - ook wel bekend als 'de vijfde smaak', met een aantal bijzondere eigenschappen.

Lees bericht

Diageo introduceert cocktailtap in Nederland

Cocktails - Drankproducent Diageo, bekend van onder meer Smirnoff, Captain Morgan en Baileys, introduceert cocktailtaps met de populaire cocktails: Smirnoff Espresso Martini, Smirnoff Passion Fruit Martini en Captain Morgan Strawberry Daiquiri.

Lees berichtWhiskyplatform Malts.com start in Nederland en België

Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid