Kwalitaria opent vier nieuwe vestigingen in 2 maanden


Formulenieuws – De cafetariaformule Kwalitaria groeide de afgelopen twee maanden met vier nieuwe vestigingen. Na de opening van Kwalitaria Hobbemakade in Amsterdam en Kwalitaria Bussum afgelopen week staat de teller op vier openingen in twee maanden tijd.

In totaal telt Kwalitaria nu ruim 135 vestigingen in heel Nederland. Martijn Boone, die bij formulehuis FFC eindverantwoordelijk is voor de marketing en sales: “Ons nieuwe take-away en delivery-concept helpt ons om te groeien. Omdat alles tegenwoordig draait om afhalen en bezorgen, heeft een nieuwe vestiging minder vierkante meters en niet per se een A-locatie nodig. En dat betekent ook dat er minder financiële middelen nodig zijn om te starten.”

Tweede zaak eenvoudiger

Het nieuwe take-away en delivery-concept maakt ook de stap naar een tweede vestiging eenvoudiger. Zo is de in september geopende Kwalitaria Barentsz de tweede vestiging voor Gianmarco Tutone. “Ik liep al een tijd met de wens rond om, naast mijn zaak in Rotterdam, nog een Kwalitaria te openen”, aldus de jonge ondernemer. “Door het nieuwe concept is deze wens sneller uitgekomen dan gedacht. Mijn nieuwe, compacte zaak in Capelle aan den IJssel is vooral gericht op bezorgen en afhalen en heeft een speciaal gedeelte waar je ambachtelijk schepijs kunt halen.”

Ruime Kwalitaria blijft

Het nieuwe concept betekent niet dat het bestaande Kwalitaria 4.0-concept, dat zich kenmerkt door de restaurantomgeving, vaarwel wordt gezegd. Dit concept voldoet nog steeds aan de wensen op het gebied van eten en drinken, vinden ook kersverse Kwalitaria-ondernemers Chris Lich en Jan van der Weele. Zij openden in augustus een gloednieuwe, ruim opgezette Kwalitaria Délifrance vestiging in Winschoten. “We wilden iets neerzetten wat er in deze buurt nog niet is”, aldus het ondernemersduo. “Van ambachtelijke hamburgers, heerlijke broodjes en verse salades tot een stamtafel waar koffie gedronken kan worden. En dat alles in een ruime zaak met een groot buitenterras.”

Meer openingen

Voor de komende periode staan er voor Kwalitaria nog meer openingen op de planning. “Het doel is om dit jaar vijftien nieuwe vestigingen te hebben geopend, we zijn heel goed op weg”, aldus Martijn Boone.

Bron: FFC/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht



Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid