La Trappe Nillis, eerste alcoholvrije trappistenbier
_La_trappe_1080_720_90.jpg)
Alcoholvrij bier - Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het bier is het resultaat van traditionele technieken en innovatie.
Het alcoholvrije bier is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.
Met de stijgende vraag naar alcoholvrij bier ontwikkelde de 140 jaar oude Bierbrouwerij de Koningshoeven met La Trappe Nillis een volledig alcoholvrij trappistenbier dat geen concessies doet aan de kwaliteit van La Trappe.
Symboliek van de naam Nillis
De naam ‘Nillis’ is afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel). Daarmee doet La Trappe Nillis ook in naam recht aan wat het is: 0,0% alcohol en traditioneel 100% La Trappe. Maar er is nog een betekenis van de naam ‘Nillis’: “Het is een verbastering van Nilus, dat verwijst naar de rivier de Nijl”, aldus broeder Isaac, de prior van Abdij O.L.V. van Koningshoeven, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van het alcoholvrije bier. “De Nijl ontspringt in Oeganda, waar wij als trappistengemeenschap een dochterhuis hebben, Our Lady of Victoria. De naam van dit nieuwe bier symboliseert daarmee ook onze verbondenheid met dat land.”
Verkrijgbaar vanaf 21 augustus
La Trappe Nillis is vanaf zaterdag 21 augustus 2021 verkrijgbaar in flessen van 33cl. Deze zijn exclusief te proeven in het Proeflokaal van Bierbrouwerij de Koningshoeven en te koop in de Kloosterwinkel van de abdij of online via www.kloosterwinkelonline.nl
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bierkantine zet extra 0.0 bieren op menu tijdens Dry january
Horeca – Speciaal voor Dry january, de maand waarin veel mensen trachten geen alcohol te drinken, heeft de Utrechtse Bierkantine extra veel 0.0 bieren op het menu gezet. Met zo’n veertig verschillende alcoholvrije en -arme bieren in de koeling heeft het horecabedrijf wellicht het grootste assortiment alcoholvrije en -arme bieren in huis.
Lees berichtBier met minder alcohol steeds populairder
Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.
Lees berichtThe Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport
Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.
Lees berichtEllen Metaal nieuwe directeur Pensioenfonds Horeca & Catering
Benoeming - Pensioenfonds Horeca & Catering heeft per 1 mei een nieuwe directeur van de eigen uitvoeringsorganisatie van het fonds. Ellen Metaal volgt Paul Braams op die na veertien jaar afscheid neemt.
Lees berichtTexelse Skuumkoppe krijgt alcoholvrije variant
Introductie - De Texelse Bierbrouwerij introduceert haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Texels Skuumkoppe 0.0. Het is een alcoholvrij, donker tarwebier, gebrouwen van natuurlijke ingrediënten.
Lees berichtAlcoholvrij bier steeds beter verkrijgbaar in horeca
Analyse – De beschikbaarheid van alcoholvrije bier varianten in de foodservice segmenten: eten, drinken, sporten, gemak, slapen en evenementen nemen toe. Inmiddels heeft 57 procent van de locaties in deze segmenten alcoholvrij bier beschikbaar, voor pils met alcohol ligt dit op 68 procent. Dat schrijft het Rotterdamse databedrijf Datlinq in een analyse.
Lees bericht