Lay’s laat verhaal zien achter haar duurzaam geteelde aardappels


Het merendeel van de benodigde aardappels voor de Lay's chips worden geteeld in Nederland

Campagne – ‘Achter de beste chips, zitten de beste aardappels’, zo luidt de slogan van de nieuwe campagne van Lay’s. Met deze campagne wil het merk haar consumenten bewust maken van de duurzaam geteelde aardappels die worden gebruikt voor het maken van hun chips.

Het merendeel van de benodigde aardappels worden geteeld in Nederland, maar ook een deel komt uit andere West-Europese landen zoals België en Duitsland. De campagne moet de consument overtuigen dat de kwaliteit van de aardappel wordt gewaarborgd.

Regeneratieve landbouw

Met het PepsiCo Sustainable Farming Program worden de telers ondersteund in hun regeneratieve landbouw. Telers kunnen op die manier hun grond inzetten voor gewasrotatie en aan groenbemesting doen. Daardoor blijft het land nooit braak liggen en blijft het zo gezond mogelijk, aldus PepsiCo. Om de uiteindelijke kwaliteit van het eindproduct te garanderen, worden meer dan 18.000 kwaliteitschecks per jaar uitgevoerd voordat de aardappels in de fabriek terechtkomen. En ook in de fabriek worden continu kwaliteitschecks gedaan. Rozanne Drost, Sustainability Sr. Manager bij PepsiCo: “We zetten ons met het PepsiCo Positive (pep+) team dagelijks in voor duurzamere landbouw, samen met onze telers. Al sinds 2020 worden als resultaat daarvan al onze aardappels duurzaam geproduceerd in Nederland. Een mooie stap in de juiste richting, maar we weten ook dat we nog een weg te gaan hebben”. Met de campagne wil PepsiCo de mensen een kijkje gunnen in het proces.

Aan de campagne is ook een actie gekoppeld, waarbij de consument gouden chipjes kunnen vinden in hun zak chips ter waarde van 10.000 euro.

Bron: PepsiCo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PepsiCo verlaagt zoutgehalte Lays chips met 25%

Introductie – Lay’s, het grootste merk van PepsiCo in Nederland, heeft aangepaste recepturen waardoor het productportfolio 25% minder zout bevat dan vergelijkbare aardappelchips van andere aanbieders in de markt. Met deze stap levert PepsiCo wederom een positieve bijdrage aan het minder consumeren van zout door Nederlandse consumenten.

Lees bericht


Biodynamische landbouw bestaat honderd jaar

Jubileum – De biodynamische landbouw bestaat honderd jaar. Het honderdjarig bestaan van deze duurzame landbouwvorm wordt gevierd met een jaar vol activiteiten en een eeuwfeest op Warmonderhof, de plek waar al 77 jaar nieuwe biodynamische en biologische boeren worden opgeleid.

Lees bericht

Sandra Vingerling nieuwe directeur Retail Vrumona

Benoeming - Sandra Vingerling start per 1 mei 2024 als nieuwe directeur Retail bij Vrumona, onderdeel van Royal Unibrew. Zij neemt de functie over van Arjen Reijnierse, die deze verantwoordelijkheid momenteel a.i. vervult. Vrumona kiest hiermee voor een interne opvolger.

Lees bericht

McCain maakt goede start met regeneratieve landbouw

Duurzaam – Het vorig jaar gelanceerde programma voor regeneratieve landbouw van McCain in Nederland is boven verwachting uit de startblokken gekomen. Reden voor McCain om in 2024 de omvang van het programma verdubbelen. Onderdeel van di transitieproject is een samenwerking met de Rabobank voor het verstrekken van een aantrekkelijke rentekorting voor apparatuur die nodig is voor regeneratieve landbouw.

Lees bericht


Thuisbezorgd zet duurzame verpakking in tijdens UEFA-finales

Bezorgdienst – Thuisbezorgd gaat tijdens de UEFA-finales voor het eerst duurzame voedselverpakkingen gebruiken. Samen met de UEFA en UEFA-partners PepsiCo en Heineken wil het bezorgbedrijf op die manier het gebruik van wegwerpplastic verpakkingen verminderen. Het gaat bij de finales om een test.

Lees bericht

Subway, PepsiCo en Vrumona verlengen samenwerking

Samenwerking  – Subway heeft de samenwerking met PepsiCo en drankenbedrijf Vrumona met vijf jaar verlengd.  Vrumona zal Subway restaurants in heel Nederland tot minstens eind 2027 voorzien van dranken van PepsiCo zoals Pepsi, Pepsi MAX en 7UP en Vrumona eigen merk producten zoals Sisi, Crystal Clear, Sourcy en Sourcy Vitaminwater.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid