Lieferando start in Duitsland met bezorgen supermarktproducten


Buitenland – De Duitse bezorgdienst Lieferando, zusje van Thuisbezorgd.nl, wil de klanten ook gaan voorzien van boodschappen uit supermarkten. Moederbedrijf Just Eat Takeaway heeft de uitbreiding van deze activiteiten bij onze oosterburen woensdag bekend gemaakt.

Lieferando wil de boodschappenservice in eerste instantie starten in 50 steden en daarna opschalen naar 80 Duitse steden. Op die manier kan de bezorgdienst zo’n 12 miljoen gebruikers een volledig boodschappenpakket van supermarkten aanbieden. En dat ook nog eens snel, want de bezorging duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Met welke supermarkten Lieferando allemaal gaat samenwerken is nog niet bekend. De bezorgdienst komt in ieder geval in concurrentie met Rewe en Edeka die ook al een eigen bezorgdienst hebben.

Duitsland geldt als een soort testmarkt voor deze ‘super app’ van bezorgen voor maaltijden en boodschappen. Later wil Just Eat Takeaway ook kijken naar de mogelijkheden van het bezorgen van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk en – mogelijk - Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CBL roept boeren op acties te beëindigen

Boerenacties - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, roept protesterende boeren op per direct de blokkades van distributiecentra op te heffen. De belangenorganisatie vindt de blokkades onacceptabel.

Lees bericht


GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht

Gorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

Lees berichtBOER&NLekker brengt boer en consument dichter bij elkaar

Initiatief – Coöperatie Agrifirm, waar zo'n 10.000 telers en veehouders bij zijn aangesloten, start met het initiatief BOER&NLekker. Het concept brengt boer en consument dichter bij elkaar. Onder het mom van ‘vanuit de boerenhand in de winkelmand’ kunnen inwoners van Breda en omstreken hun dagverse boodschappen bestellen en de producten bij een van de deelnemende boeren ophalen.

Lees bericht

Stijgende prijzen rem op herstel retailsector

Analyse – Een volumegroei van 1 procent voor de retailsector in 2022 verwacht ABN AMRO. Een belangrijke oorzaak van die matige groei zijn de stijgende prijzen, ook die van de boodschappen. Als andere reden voor de matige groei ziet de bank de verschuivingen in bestedingen naar diensten als reizen en horeca zodra alle beperkende maatregelen zijn opgeheven.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid