Lieferando start in Duitsland met bezorgen supermarktproducten


Buitenland – De Duitse bezorgdienst Lieferando, zusje van Thuisbezorgd.nl, wil de klanten ook gaan voorzien van boodschappen uit supermarkten. Moederbedrijf Just Eat Takeaway heeft de uitbreiding van deze activiteiten bij onze oosterburen woensdag bekend gemaakt.

Lieferando wil de boodschappenservice in eerste instantie starten in 50 steden en daarna opschalen naar 80 Duitse steden. Op die manier kan de bezorgdienst zo’n 12 miljoen gebruikers een volledig boodschappenpakket van supermarkten aanbieden. En dat ook nog eens snel, want de bezorging duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Met welke supermarkten Lieferando allemaal gaat samenwerken is nog niet bekend. De bezorgdienst komt in ieder geval in concurrentie met Rewe en Edeka die ook al een eigen bezorgdienst hebben.

Duitsland geldt als een soort testmarkt voor deze ‘super app’ van bezorgen voor maaltijden en boodschappen. Later wil Just Eat Takeaway ook kijken naar de mogelijkheden van het bezorgen van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk en – mogelijk - Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid