Lieferando start in Duitsland met bezorgen supermarktproducten


Buitenland – De Duitse bezorgdienst Lieferando, zusje van Thuisbezorgd.nl, wil de klanten ook gaan voorzien van boodschappen uit supermarkten. Moederbedrijf Just Eat Takeaway heeft de uitbreiding van deze activiteiten bij onze oosterburen woensdag bekend gemaakt.

Lieferando wil de boodschappenservice in eerste instantie starten in 50 steden en daarna opschalen naar 80 Duitse steden. Op die manier kan de bezorgdienst zo’n 12 miljoen gebruikers een volledig boodschappenpakket van supermarkten aanbieden. En dat ook nog eens snel, want de bezorging duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Met welke supermarkten Lieferando allemaal gaat samenwerken is nog niet bekend. De bezorgdienst komt in ieder geval in concurrentie met Rewe en Edeka die ook al een eigen bezorgdienst hebben.

Duitsland geldt als een soort testmarkt voor deze ‘super app’ van bezorgen voor maaltijden en boodschappen. Later wil Just Eat Takeaway ook kijken naar de mogelijkheden van het bezorgen van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk en – mogelijk - Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsAl 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht


Thuisbezorgd reikt awards uit aan beste bezorgrestaurants

Verkiezing - Thuisbezorgd.nl reikt jaarlijks de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Burgers & Frites uit Rotterdam kwam net als vorig jaar als winnaar uit de bus en ontving de titel: Beste bezorgrestaurant van Nederland. Het was de tiende keer dat de awards werden uitgereikt.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl verlengt sponsorship met UEFA

Sponsoring - Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway.com, verlengt haar partnership met de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League tot 2027, waarmee het totale aantal UEFA-competities dat het bedrijf ondersteunt op 11 komt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid