LIVEKINDLY Collective breidt RvC uit met zes topmanagers


Benoeming - LIVEKINDLY Collective, een collectief van startup merken dat wil uitgroeien tot een van de grootste plantaardige voedingsbedrijven ter wereld, breidt de Raad van Commissarissen uit met zes topmanagers op het gebied van duurzaamheid en (plantaardige) voeding.

Het gaat om voormalig Unilever topman Paul Polman en Suzy Amis Cameron (One Meal a Day to Save your Health), Barbara Kux (ex- Siemens), Shujun Li (private equity-fondsTrustbridge Partners) , Walter Robb (Whole Foods Market) en Gaby Sulzberger (Two Sigma Impact). Met de komst van deze ondernemers en bedrijfsexperts haalt het bedrijf diepgaande kennis in huis op het gebied van duurzaamheid, voeding en de plantaardige markt. Hiermee versnelt het collectief haar missie om plantaardig eten de nieuwe norm te maken. “De nieuwe leden van onze Raad van Commissarissen hebben stuk voor stuk bijzondere carrières opgebouwd als het gaat om het leiden en transformeren van organisaties, het pionieren in de plantaardige voedingsmarkt, en bijdragen aan het klimaatbeleid en duurzame toekomst”, aldus Roger Lienhard, oprichter en uitvoerend voorzitter van de Blue Horizon Group en oprichter van LIVEKINDLY Collective. “Hun passie, expertise en ervaring gaat ons helpen om een revolutie teweeg te brengen in de wereldwijde productie van proteïne om de plantaardige beweging te leiden”.

LIVEKINDLY Collective is opgericht met het doel om de wereldwijde voedingsindustrie te transformeren in een gezonder, duurzamer en vriendelijker systeem en plantaardige voeding beschikbaar te maken voor iedereen. In 2020 wist het collectief aan startups $335 miljoen aan financiering op te halen.“Door Suzy, Barbara, Shujun, Paul, Walter en Gaby toe te mogen voegen aan onze Raad van Commissarissen zorgen we ervoor dat onze missie wordt ondersteund met best practices in bestuur en bedrijfsadvies,” aldus Kees Kruythoff, CEO en voorzitter van LIVEKINDLY Collective. De andere leden van de Raad van Commissarissen zijn Roger Lienhard, Björn Witte, Chris Kerr en Marcus Keitzer aanvullen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid