LIVEKINDLY Collective breidt RvC uit met zes topmanagers
_1024_768_90.jpg)
Benoeming - LIVEKINDLY Collective, een collectief van startup merken dat wil uitgroeien tot een van de grootste plantaardige voedingsbedrijven ter wereld, breidt de Raad van Commissarissen uit met zes topmanagers op het gebied van duurzaamheid en (plantaardige) voeding.
Het gaat om voormalig Unilever topman Paul Polman en Suzy Amis Cameron (One Meal a Day to Save your Health), Barbara Kux (ex- Siemens), Shujun Li (private equity-fondsTrustbridge Partners) , Walter Robb (Whole Foods Market) en Gaby Sulzberger (Two Sigma Impact). Met de komst van deze ondernemers en bedrijfsexperts haalt het bedrijf diepgaande kennis in huis op het gebied van duurzaamheid, voeding en de plantaardige markt. Hiermee versnelt het collectief haar missie om plantaardig eten de nieuwe norm te maken. “De nieuwe leden van onze Raad van Commissarissen hebben stuk voor stuk bijzondere carrières opgebouwd als het gaat om het leiden en transformeren van organisaties, het pionieren in de plantaardige voedingsmarkt, en bijdragen aan het klimaatbeleid en duurzame toekomst”, aldus Roger Lienhard, oprichter en uitvoerend voorzitter van de Blue Horizon Group en oprichter van LIVEKINDLY Collective. “Hun passie, expertise en ervaring gaat ons helpen om een revolutie teweeg te brengen in de wereldwijde productie van proteïne om de plantaardige beweging te leiden”.
LIVEKINDLY Collective is opgericht met het doel om de wereldwijde voedingsindustrie te transformeren in een gezonder, duurzamer en vriendelijker systeem en plantaardige voeding beschikbaar te maken voor iedereen. In 2020 wist het collectief aan startups $335 miljoen aan financiering op te halen.“Door Suzy, Barbara, Shujun, Paul, Walter en Gaby toe te mogen voegen aan onze Raad van Commissarissen zorgen we ervoor dat onze missie wordt ondersteund met best practices in bestuur en bedrijfsadvies,” aldus Kees Kruythoff, CEO en voorzitter van LIVEKINDLY Collective. De andere leden van de Raad van Commissarissen zijn Roger Lienhard, Björn Witte, Chris Kerr en Marcus Keitzer aanvullen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schouten Europe introduceert nieuwe vleesvervangers
Plantaardig - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. in Giessen introduceert deze maand plantaardige kip- en rundstukjes, die moeten dragen aan de overgang naar een voedselsysteem dat sterker op planten steunt dan op dieren.
Lees berichtBOON komt met plantaardige braadworstjes en gehakt van veldbonen
Introductie – BOON werkt, zoals de naam al doet vermoeden, veel met bonen. Ook met bonen die een beetje op de achtergrond zijn geraakt, zoals de veldboon. Toch ontwikkelde het Nederlandse bedrijf twee nieuwe plantaardige varianten met deze boonsoort: braadworstjes en gehakt.
Lees berichtUnox stopt minder worst in de worst en gaat voor plantaardig
Plantaardig – Unilever is met het merk Unox hard bezig het merk meer toekomstbestendig te maken en gaat het dierlijk vlees in de worst verminderen en meer groente toevoegen. Bovendien wordt de kwaliteit van het vlees in de rookworst beter.
Lees berichtDrie ziekenhuizen serveren ook plantaardige LikeMeat-maaltijden
Zorg - Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees gaan het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, Amphia Ziekenhuis in Breda en Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam ook plantaardige maaltijden van Livekindly Collective’s merk LikeMeat serveren aan patiënten.
Lees berichtAmsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt
Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.
Lees berichtSchouten introduceert plantaardige tonijn ‘TuNo’
Introductie - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. introduceert een volledig plantaardige tonijn, onder de naam ‘TuNo’. Plantaardige tonijn kan een belangrijke rol spelen in het beschermen van bedreigde tonijnsoorten.
Lees bericht