Loetje en Waterland willen grootste Nederlandse restaurant groep gaan vormen


Restaurants - Loetje en Waterland willen hun posities verder uitbreiden en zijn daarom voornemens te gaan samenwerken. Daarmee creëren zij de grootste Nederlandse restaurant groep met meer dan 50 locaties. Toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren. De uitbreidingsmogelijkheden op de Nederlandse horecamarkt zien beide partijen zowel autonoom als in nieuwe acquisitie. Loetje heeft de laatste jaren al een flik aantal nieuwe locaties geopend en ook Waterland is zeer actief op de horecamarkt. Loetje, ook bekend als het biefstukkenrestaurant, is begonnen in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Inmiddels zit de keten op 19 locaties. Recent werd nog een vestiging in Den Haag geopend. 6 miljard Waterland is een participatiemaatschappij. Deze heeft in 2018 een belang  genomen in Debuut Horeca. Debuut is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht en heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees onder beheer. Waterland heeft investeringen in meer dan 500 bedrijven en een beheerd vermogen van 6 miljard euro. Bron: @FoodClicks Restaurants - Loetje en Waterland willen hun posities verder uitbreiden en zijn daarom voornemens te gaan samenwerken. Daarmee creëren zij de grootste Nederlandse restaurant groep met meer dan 50 locaties. Toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren. De uitbreidingsmogelijkheden op de Nederlandse horecamarkt zien beide partijen zowel autonoom als in nieuwe acquisitie. Loetje heeft de laatste jaren al een flik aantal nieuwe locaties geopend en ook Waterland is zeer actief op de horecamarkt. Loetje, ook bekend als het biefstukkenrestaurant, is begonnen in 1977 met een restaurant aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Inmiddels zit de keten op 19 locaties. Recent werd nog een vestiging in Den Haag geopend. 6 miljard Waterland is een participatiemaatschappij. Deze heeft in 2018 een belang  genomen in Debuut Horeca. Debuut is begonnen in 1983 met het eerste eetcafé van Nederland aan de Nobelstraat in Utrecht en heeft inmiddels meer dan 30 exploitaties met concepten als Stan & CO, Beers & Barrels, Popocatepetl, Olivier en Kees onder beheer. Waterland heeft investeringen in meer dan 500 bedrijven en een beheerd vermogen van 6 miljard euro. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Beren populairste restaurantketen Nederland

Onderzoek – De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14%). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10% van de Nederlanders. Personen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar bezoeken het vaakst een restaurantketen (65%).

Lees bericht


Loetje heropent restaurant in Hilversum

Formulenieuws – Loetje,  de biefstukkenformule van horecabedrijf Restaurant Company Europe (RCE), blijft groeien en vernieuwen. Vorige week vrijdag ging na een grote verbouwing en uitbreiding de locatie open aan de Gooische Brink passage in Hilversum open.

Lees bericht

Redefine Meat voortaan ook bij AH online en Crisp

Plantaardig - Redefine Meat is voortaan toch voor thuis te bestellen via Albert Heijn online en Crisp. Aanvankelijk richtte het merk voor plantaardige vleesproducten zich volledig op foodservicebedrijven. Het gaat om zes plantaardige vleesproducten, waaronder Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees bericht


Problemen RCE passen in dagelijkse routine

Formulenieuws - ‘Business as usual’. Dat is de boodschap die RCE verkondigt aan @FoodClicks naar aanleiding van berichtgeving over omzetdalingen bij Happy Italy en vermeende discussies met de aandeelhouders. “De stappen die de restaurantketen de afgelopen tijd heeft gezet, passen in de dagelijkse routine om de formules te verbeteren.”

Lees bericht

Loetje opent in Vught in het voormalige ‘In ’t Groene Woud’

Formulenieuws – Loetje heeft de deuren geopend van een nieuw restaurant in Vught. De locatie aan de Helvoirtseweg net buiten Den Bosch is de afgelopen maanden vernieuwd en verbouwd naar het Loetje concept. Restaurant Company Europe (RCE) voegt daarmee opnieuw een locatie toe aan de keten van biefstukrestaurants.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid