Maastricht krijgt eerste franchiselocatie van Le Pain Quotidien


Het restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien dat als franchiseformule wil groeien in Nederland

Formulenieuws - Het Belgische restaurant- en bakkerijconcept Le Pain Quotidien, krijgt een eerste franchiselocatie in Nederland. In samenwerking met Henri Hochstenbag, eigenaar van Maastrichts bekendste café De Vogelstruys, wordt de eerste locatie binnenkort in Maastricht geopend.

Le Pain Quotidien is in 1990 opgericht door ondernemer Alain Coumont in Brussel, België. Het is een zogenaamd All-day Bakery, waar de gehele dag door wordt afgebakken. Het aanbod gaat van vers afgebakken croissantjes, scrambled eggs, quiches, tot soepen en salades. De franchiseformule heeft momenteel 220 vestigingen in 20 landen, met 4 eigen vestigingen in Amsterdam en een in Amstelveen.

Franchise

In Nederland willen de Managing Directors Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk van Le Pain Quotidien Nederland de formule de komende jaren als franchise organisatie verder uitbreiden. Daarvoor zijn zij niet alleen op zoek naar panden, maar ook naar ondernemers. Als vestigingslocatie geven zij een voorkeur voor hoekpanden, maar vooral de aanwezigheid of de mogelijkheid van een terras is van belang. Altman: “We weten uit ervaring dat een locatie van Le Pain Quotidien naast zo'n 80 zitplaatsen binnen, ook een terras nodig heeft.” Als vestigingsplaatsen kijkt Altmann vooral naar de Randstad met steden als Den Haag en Rotterdam. Ook Utrecht en Breda worden genoemd als mogelijke vestigingsplaatsen.

Bron: Le Pain Quotidien/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cinnamood opent eerste Nederlandse vestiging in Amsterdam

Franchise – Het populaire Duitse cinnamon roll-concept Cinnamood opent op zaterdag 23 augustus zijn eerste vestiging in Nederland. De winkel aan de Leidsestraat in Amsterdam is de aftrap van een bredere uitrol in Nederland en België. De opening wordt gerealiseerd door franchiseneemster Klara Flohr, die ook de allereerste Nederlandse locatie exploiteert.

Lees bericht


MultiVlaai zet met koffieconcept Beau Café stap richting horeca

Formulenieuws - MultiVlaai, bekend van zijn ambachtelijke taarten en vlaaien, ontwikkelt zich verder richting horeca. In een aantal vestigingen is inmiddels het eigen koffieconcept Beau Café uitgerold. Hier wordt koffie geschonken van speciaal voor MultiVlaai gebrande single origin koffiebonen, gecertificeerd door Rainforest Alliance.

Lees bericht

Jong duo neemt Utrechtse Bagels & Beans Mariaplaats over

Formulenieuws - De Bagels & Beans aan de Mariaplaats heeft nieuwe eigenaars. Met de overdracht aan Luc Boerrigter (26) en Lynn Rademaker (24) komt de Utrechtse vestiging in handen van een jong ondernemersduo met een duidelijke ambitie: zij willen de zaak verder ontwikkelen als laagdrempelige ontmoetingsplek voor stad en buurt.

Lees bericht

Voetbalheld Lukas Podolski brengt dönerformule naar Nederland

Fastfood - De Duitse fastfoodketen Mangal Döner x Lukas Podolski 10 bereidt zich voor op een entree op de Nederlandse markt. De formule, mede opgericht door voormalig profvoetballer Lukas Podolski, wil de dönerbeleving naar een hoger niveau tillen. De organisatie heeft ambitieuze groeiplannen in Nederland.

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid