Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO


Volgens Marco van Bergen heeft OONIVOO WineSpired het mooiste terras van Uden

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren.  Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Van Bergen heeft het restaurant aan de Udense Markt acht jaar gehad. De ondernemer is naast restaurateur en vinoloog ook eigenaar van drie supermarkten in Oss en runt sinds 15 jaar zijn wijnhandel OONIVOO Wines & More. In 2021 kwam daar nog wijnspeciaalzaak OONIVOO Wines & More bij, eveneens gevestigd aan de Markt in Uden. De hoge inflatie en de energiecrisis hebben de 51-jarige ondernemer doen besluiten om te stoppen met het restaurant. Van Bergen: “Aanvankelijk konden we het na het sterverlies begin 2022 nog redelijk goed volhouden en was het team supergemotiveerd, maar in september 2022 kregen we als gevolg van de hoge inflatie en de energiecrisis de grootste tik. Vooral doordeweeks.” 

Vallen en opstaan

De ondernemer heeft geen spijt van zijn periode als restaurateur. “Als retailer ben ik verliefd geworden op de passie die horecamensen hebben voor hun ambacht. Mijn team bestaat uit echte ‘passionado’s’ en hun toewijding voor het vak is een verrijking van mijn ondernemerschap die ik niet had willen missen. Ik ben trots op wat we hebben bereikt. We hebben Uden op de culinaire kaart gezet en onder chef Thijs Berkers en de huidige chef Jasper Kox hebben we noteringen in alle toonaangevende restaurantgidsen én een Michelinster behaald. Tegelijkertijd merk je dat je kwetsbaar bent en dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan.”

Opvolger gezocht

Ondanks alles is Van Bergen er van overtuigd dat het prachtige monumentale pand alles biedt voor een succesvolle exploitatie. Hij zoekt daarom een opvolger. “Er is een prachtige unieke toiletgroep en het terras met 90 zitplaatsen is wat mij betreft het mooiste terras van Uden Je kan op deze plek succes hebben, zeker als je de ruimten op de eerste verdieping goed commercieel benut. Dat kan uiteraard op wat hoger culinair niveau, maar ik denk dat een bistro of brasserie ook succesvol kan zijn.”

Bron: OONIVOO/@FoodClicks

Ondernemer Marco van Bergen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht

Medewerkers horeca hebben financiële last van inflatie

Onderzoek - Bijna de helft (46 procent) van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, werkte dit jaar meer uren om hun levensonderhoud te bekostigen. Maar ondanks die extra uren was het toch ook nog noodzakelijk voor medewerkers om extra financiële maatregelen te nemen.

Lees bericht
RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid