Mariëlle Timmermans in jury World Alcohol-Free Awards


Marielle Timmermans is de Nederlandse inbreng in de jury van de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards

Verkiezing - Eind februari 2023 is de eerste editie van de World Alcohol-Free Awards in Londen. Een competitie, die zich specifiek richt op alcoholvrije dranken en gejureerd wordt door experts op het gebied van dranken zonder alcohol. De jury wordt gevormd door kenners met een specifieke expertise op het gebied van alcoholvrije dranken, Mariëlle Timmermans uit het Brabantse Hooge Mierde is een van hen.

The World Alcohol-Free Awards zijn een initiatief van Christine Parkinson, alcoholvrije drankexpert, en Chris Losh, drankenjournalist en redacteur. De alcoholvrije categorie is momenteel sterk groeiende. The World Alcohol-Free Awards heeft de ambitie om het wereldwijde benchmark te worden voor de beste alcoholvrije dranken.

The World Alcohol-Free Awards is de enige competitie voor dranken, die uitsluitend gewijd is aan alcoholvrije dranken (maximaal 0,5%  alcohol en lager). De dranken worden gejureerd in verschillende categorieën afgestemd op de unieke diversiteit van de alcoholvrije markt: Van alcoholvrije sterke dranken tot mousserende theeën, van rode wijnen, bieren zonder alcohol tot alcoholvrije cocktails. De juryleden komen van over de hele wereld, van inkopers van supermarkten en retailers tot journalisten en influencers.

De Nederlandse jury inbreng Timmermans is een gepassioneerde expert van alcoholvrije dranken. Omdat ze de topklasse alcoholvrije dranken beschikbaar wilde maken voor het grote publiek heeft zij Amavine opgericht, Amavine is een online alcoholvrije boetiek voor consumenten en de horeca. Vanuit die hoedanigheid heeft zij veel ervaring met het proeven van onder andere alcoholvrije wijnen, gins en sterke dranken. Timmermans: "Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de positie van alcohol in onze samenleving. Ik pleit niet voor een alcoholverbod, maar ik wil graag dat iedereen geniet, en dat kan ook zonder alcohol”.

De gouden medaillewinnaars worden op internationale beurzen getoond aan het grote publiek, waaronder Nablab in Amsterdam en de London Wine Fair. De inschrijving voor producenten van alcoholvrije dranken is nog open.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BOB wordt VIB bij De Vrienden van Amstel LIVE

Event – De 26e editie van De Vrienden van Amstel LIVE is van start gegaan. Tot en met 26 januari bezoeken 200.000 vrienden de grootste Amstel kroeg van Nederland. Zoals in iedere kroeg is het de vraag: wie is de BOB vandaag? Om de BOB extra positief in de schijnwerpers te zetten introduceert De Vrienden van Amstel LIVE de VIB; oftewel de ‘very...

Lees bericht


Slijterij World of Nix ziet alcoholvrij als blijvende trend

Alcoholvrij – Op 1 januari start Dry January weer, de maand waarin mensen gestimuleerd worden even geen alcohol te drinken. Een logische maand na de kerstdagen en nieuwjaarsviering waarin het alcoholgebruik vaak hoger dan gemiddeld heeft gelegen. Maar het drinken van minder alcohol is ook een trend, zien ook de oprichters van de alcoholvrije slijterij World of Nix, een blijvende trend.

Lees bericht

Vrumona introduceert drie Royal Club Mocktails

Introductie - Alcoholvrij is al een grote trend in zowel bier als sterke drank, maar het aanbod in frisdranken is nog beperkt. Vrumona speelt hier op in met de introductie van Royal Club Mocktails in de klassieke smaken Gin Tonic, Mojito en Ginger Mule. Zonder alcohol en zonder suiker.

Lees bericht



Biermarkt bijna terug op niveau voor de COVID

Analyse - De Nederlandse biermarkt is bijna terug op het niveau van voor de COVID-19-pandemie. De biermarkt is alleen wel veranderd. Zo is het aandeel alcoholvrij bier en speciaalbier de afgelopen jaren gegroeid en dat van pils iets gedaald.

Lees bericht

Seedlip en Butcha openen alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG

Pop-upstore - Non-alcoholisch spirit-merk Seedlip opent in samenwerking met Butcha pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam. Initiatiefnemers Samuel Levie, chef, culinair columnist en medeoprichter van kombucha-merk Butcha en Ben Branson, oprichter van Seedlip willen op de locatie geïnteresseerden in de keuken van alcoholvrije mixology drankjes laten proeven zonder een druppel alcohol.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid