Marijke Vuik volgt Robèr Willemsen op als voorzitter KHN


Marijke Vuik is benoemd tot voorzitter van KHN

Benoeming - Marijke Vuik is de opvolgers van Robèr Willemsen als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Marijke Vuik is de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van KHN. Na zeven jaar had Willemsen de maximale zittingsduur als voorzitter bereikt.

Afgelopen december werd de voordracht van Marijke unaniem ondersteund door de Ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging dat bestaat uit vertegenwoordigers van alle regio’s binnen KHN.

Vuik (39) begon op haar 22e haar eerste horecabedrijf. Sindsdien heeft ze vanuit haar passie voor de horeca verschillende horecabedrijven opgericht. Op dit moment is ze eigenaar van drie bedrijven: Biercafé Doerak, Café het Klooster en Slijterij Hoptic te Delft. Ook is zij de organisator van twee bierevenementen in Delft.

De afgelopen jaren heeft ze zich op lokaal niveau ingezet bij verschillende adviescommissies, klankbordgroepen en initiatieven namens de horeca of overkoepelend namens ondernemers in de regio. Ook was ze politiek actief als raadslid in Delft. Het voorzitterschap van KHN was een logische volgende stap. Vuik: “Ik kijk ernaar uit om veel leden te ontmoeten en samen te werken aan een sterke toekomst voor onze mooie branche. We komen natuurlijk uit een enorme crisis door corona. De aankomende jaren is een tijd van opbouwen en van verbinding. Een ander belangrijk dossier is de krapte en uitdagingen op de arbeidsmarkt, ook daar ligt een grote uitdaging voor de branche.”

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht

Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht


Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid