Marriott test grab & go-concepten vanuit automaten


Hotels - Naast bedrijven en cateraars zijn ook hotels steeds vaker bezig met onbemande grab & go-concepten. Hotelketen Marriott International Inc. kondigde onlangs een pilot aan met twee contactloze grab-and-go-locaties voor ontbijt en lunch, maar ook een test met een ‘coronaveilige’ en contactloze check-in en check-out.

De testen bij Mariott lopen bij Fairfield Inn & Suites Frederick en Fairfield Inn & Suites Arundel Mills BWI Airport, beide gelegen in Maryland. Het gratis dagelijkse ontbijtbuffet van de hotels wordt nu gepresenteerd in een automaat. In deze automaten vindt de gast elke dag een selectie warme ontbijtsandwiches, zoete- en hartige producten, yoghurt, ontbijtgranen en fruit. Gasten, die een uitgebreider ontbijtpakket willen, kunnen met een app luxere producten bijbestellen en deze direct afrekenen. Het gaat dan om speciale koffies en uitgebreide a-la-carte-items.

Mariott ziet het kioskconcept voor ontbijt en lunch ook als passend in een periode na corona, waarbij uitgangspunt is dat fysiek contact tussen gast en medewerker tot een minimum wordt teruggebracht. Dat gaat zo ver dat de hotelketen niet alleen kijkt naar contactloze check-in en check-out, maar ook naar een contactloze overhandiging van kamersleutels gaat. De gast kan bij dat systeem zelf de sleutels pakken uit een sleutelkastje met uv-straling om virussen te doden. En Marriott staat daarin niet alleen, er zijn zelfs hotels bezig met kiemdodende kledingkasten, waarin gasten hun gedragen kleding kunnen ophangen. 

Het kioskconcept van Marriott is ontworpen en gebouwd door No Brick LLC uit Mamaroneck, NY, gespecialiseerd in geautomatiseerde F & B-oplossingen voor hotels.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Orbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered

Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.

Lees bericht






Gerrit de Kiewit-trofee voor restaurant Bridges van The Grand

Onderscheiding – Chaîne des Rôtisseurs heeft deze week de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is, als dank voor de tijd en kennis.

Lees bericht

Samenwerking Roberto Payer en D&B The Facility Group

Samenwerking - Roberto Payer verbindt zich als Hospitality Ambassadeur aan D&B The Facility Group. Binnen deze rol geeft hij invulling aan de Academy voor D&B talent. Ook zal hij ondersteuning geven bij Learning & Development, Concepting, Business Strategy en Recruitment.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid