McDonald’s 50 jaar actief in Nederland en trakteert fans


Formulenieuws – Op zaterdag 21 augustus is het precies 50 jaar geleden dat de eerste locatie van McDonald’s werd geopend in Nederland. De start in Nederland was aan de Vermiljoenweg in Zaandam. Het was tevens de eerste vestiging van de Amerikaanse keten op het Europese vaste land.

En wie jarig is trakteert. Daarom zijn van dit weekend een aantal iconische producten voor de Nederlandse markt beschikbaar voor een speciale prijs. Het gaat daarbij om de Big Mac, de oer-Hollandse McKroket en ook de Veggie McKroket , in combinatie met de frietjes. En als kers op de taart kunnen McDonald’s fans een limited edition college jacket winnen, waar er slechts drie van gemaakt zijn. Annemarie Swijtink, Senior Director Marketing, Digital Customer Engagement en Brand Impact bij McDonald’s Nederland: “Samen met onze Franchisenemers en Crew zetten we ons al vijftig jaar, elke dag weer, in om Good Times te serveren aan onze gasten.”

Vernieuwingen

In de afgelopen 50 jaar heeft McDonald’s tal van vernieuwingen doorgevoerd. Zo is de McDrive geïntroduceerd en het eerste Happy Meal. Maar ook de digitale bestelzuilen, dubbele Drivelanes bij de McDrive en een aangepast keukensysteem om verse bereiding en variatie mogelijk te maken, zijn de afgelopen jaren geïntroduceerd. Net als nieuwe services zoals Table Service,  McDelivery en McCafé of en nieuwe gerechten als Veggie producten en Premium Kipburgers. De restaurantketen telt momenteel 254 restaurants in Nederland. De vooralsnog laatste locatie werd recent geopend in Harnaschpolder. Wekelijks bezoeken bijna 3,2 miljoen gasten een McDonald’s locatie in Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht


McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees bericht

McDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht
Manu Steijaert wordt Global Chief Customer Officer bij McDonald’s

Benoeming - McDonald’s heeft een nieuw Customer Experience team opgericht, waarin de afdelingen Data Analytics, Digital Customer Engagement, Global Marketing, Global Restaurant Development en Restaurant Solutions van het bedrijf zijn samengebracht. Voormalig Managing Director Nederland Manu Steijaert gaat leiding geven aan deze nieuwe afdeling.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid