‘McDonald’s komt met eigen plantaardige burger’


De Veggie burgers van McDonald's

Vleesvervanger – McDonald’s komt volgens RTL Nieuws met een eigen gemaakte plantaardige burger, genaamd McPlant. Eerder experimenteerde McDonald’s in Canada met een plantaardige variant van het internationale bedrijf Beyond Meat.

De McPlant, die McDonald’s zelf gaat produceren, moet volgens het bericht volgend jaar op de markt komen. Ook in Europa. Of Nederland tot de landen gaat behoren waar de McPlant wordt geïntroduceerd, is niet bekend. Volgens het bericht is het nieuws van de McPlant naar buiten gekomen via USA Today. Die krant meldde ook dat Ian Borden, voorzitter van de internationale tak van McDonald’s op een bijeenkomst tegen investeerders had aangegeven dat in de toekomst de lijn mogelijk wordt uitgebreid met vervangers voor kip, andere burgers en sandwiches. McDonald’s heeft in het Nederlandse assortiment ook Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken opgenomen.

Waarom McDonald’s kiest voor de productie van de nieuwe plantaardige burger in plaats van de speciale burger van Beyond Meat is niet duidelijk. De burger die Beyond Meat voor McDonald’s produceerde werd verkocht onder de naam PLT, de afkorting van 'plant, lettuce and tomato'.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMcDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht

McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht

McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees bericht


McDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid