‘McDonald’s komt met eigen plantaardige burger’


De Veggie burgers van McDonald's

Vleesvervanger – McDonald’s komt volgens RTL Nieuws met een eigen gemaakte plantaardige burger, genaamd McPlant. Eerder experimenteerde McDonald’s in Canada met een plantaardige variant van het internationale bedrijf Beyond Meat.

De McPlant, die McDonald’s zelf gaat produceren, moet volgens het bericht volgend jaar op de markt komen. Ook in Europa. Of Nederland tot de landen gaat behoren waar de McPlant wordt geïntroduceerd, is niet bekend. Volgens het bericht is het nieuws van de McPlant naar buiten gekomen via USA Today. Die krant meldde ook dat Ian Borden, voorzitter van de internationale tak van McDonald’s op een bijeenkomst tegen investeerders had aangegeven dat in de toekomst de lijn mogelijk wordt uitgebreid met vervangers voor kip, andere burgers en sandwiches. McDonald’s heeft in het Nederlandse assortiment ook Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken opgenomen.

Waarom McDonald’s kiest voor de productie van de nieuwe plantaardige burger in plaats van de speciale burger van Beyond Meat is niet duidelijk. De burger die Beyond Meat voor McDonald’s produceerde werd verkocht onder de naam PLT, de afkorting van 'plant, lettuce and tomato'.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

In steeds meer steden McDelivery

Formulenieuws – Het laten thuisbezorgen van Happy Meals en Big Macs kan in steeds meer steden. Onlangs is weer een groot aantal McDonald’s restaurants aangesloten op de netwerken van Uber Eats en Thuisbezorgd.nl.

Lees berichtMcDonald’s partner van de Kinderboekenweek

Formulenieuws – McDonald’s en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bundelen hun krachten om lezen en voorlezen te stimuleren. Tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september tot en met 11 oktober, geeft McDonald’s daarom in ieder Happy Meal een leesboekje mee.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid