McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant


De McPlant krijgt een vaste plek op het menu van McDonald's in Nederland

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

De tijdelijke introductie van de McPlant sluit aan op de burgerstrategie van McDonald’s om haar gasten steeds meer alternatieven te bieden voor rundvlees, kip of vis.  De restaurantketen heeft de McPlant al sinds 2020. Het plantaardige vleesalternatief is al in meerdere landen beschikbaar en krijgt ook steeds voet aan de grond in Europa. McPlant heeft al tijdelijke introducties gehad in Zweden, Denemarken Oostenrijk.

De McPlant is speciaal voor McDonald’s ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. De McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd. De McPlant heeft in Nederland geen veganistisch of vegetarisch keurmerk, maar is een optie voor flexitariërs, gasten die een dagje minder (rund)vlees willen eten. Annemarie Swijtink, Senior Director Brand Impact bij McDonald’s Nederland: “We willen onze gasten graag kennis laten maken met alternatieven voor (rund)vlees. In onze strategie focussen we ons op het verder vergroten van ons plantaardig en vegetarisch aanbod om onze gasten meer keuze te bieden. In 2024 willen we dat ons menu voornamelijk uit kip, vis en vegetarische producten bestaat, met 55 procent van de verkopen.”

Bron: McDonald's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame Happy Meal speeltjes bij McDonald’s

Formulenieuws - Gasten van McDonald’s kunnen bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. De speeltjes vormen  onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en zijn gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. De speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet.

Lees bericht



McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht

Volledige geautomatiseerde burgershop opent in California

Buitenland – In Zuid-California is de eerste volledig geautomatiseerde en AI-aangedreven burgerrestaurant geopend. Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen, zo laten de initiatiefnemers weten.

Lees bericht



McDonald’s ontwikkelt spin-off restaurantketen CosMc’s

Formulenieuws - McDonald's opende deze maand het eerste spin-offconcept met de naam CosMc's (uitgesproken als 'cosmics'). Het nieuwe format opende de deuren in de buitenwijk Bolingbrook, Illinois in Chicago. Het gaat bij CosMc’s om kleinere locaties met een assortiment dat zich meer richt op de middag.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid