McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant


Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

De tijdelijke introductie van de McPlant sluit aan op de burgerstrategie van McDonald’s om haar gasten steeds meer alternatieven te bieden voor rundvlees, kip of vis.  De restaurantketen heeft de McPlant al sinds 2020. Het plantaardige vleesalternatief is al in meerdere landen beschikbaar en krijgt ook steeds voet aan de grond in Europa. McPlant heeft al tijdelijke introducties gehad in Zweden, Denemarken Oostenrijk.

De McPlant is speciaal voor McDonald’s ontwikkeld op basis van plantaardige erwteneiwit en wordt vers bereid. De McPlant bestaat uit een broodje met tomaat, sla, ui, augurk, mosterd, sandwichsaus en ketchup. Ook wordt cheddar smeltkaas toegevoegd. De McPlant heeft in Nederland geen veganistisch of vegetarisch keurmerk, maar is een optie voor flexitariërs, gasten die een dagje minder (rund)vlees willen eten. Annemarie Swijtink, Senior Director Brand Impact bij McDonald’s Nederland: “We willen onze gasten graag kennis laten maken met alternatieven voor (rund)vlees. In onze strategie focussen we ons op het verder vergroten van ons plantaardig en vegetarisch aanbod om onze gasten meer keuze te bieden. In 2024 willen we dat ons menu voornamelijk uit kip, vis en vegetarische producten bestaat, met 55 procent van de verkopen.”

Bron: McDonald's/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMcDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht

McDonald’s komt met vervolg op eerdere zwerfafvalcampagne

Formulenieuws  –McDonald’s gaat het goede gedrag van gasten die zorgvuldig omgaan met afval opnieuw belonen. De hamburgerketen komt met een opvolging van de eerste You Bin It, You Win It editie vorig jaar. Tijdens die campagneperiode zag McDonald’s een toename van vier procent in de hoeveelheid afval dat correct werd weggegooid in de afvalbak.

Lees bericht

McDonald’s stuurt nieuwe medewerkers de lucht in

Actie - Nieuwe medewerkers – Crewmembers geheten – van McDonald’s maken kans op een ballonvaart. De eerste ballon gaat vanmiddag vanaf het Malieveld in Den Haag omhoog. Nieuwe Crewleden, die kans willen maken op een tocht, kunnen zich tot en met 17 september aanmelden voor een baan bij een van de 254 restaurants in Nederland.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid