McDonald’s sluit honderdste restaurant aan op McDelivery


Formulenieuws - McDonald’s sluit vandaag met restaurant Amersfoort Noord het honderdste restaurant in Nederland aan op de bezorgdienst McDelivery. De service van de hamburgerketen is inmiddels in 42 Nederlandse steden beschikbaar.

McDonald’s startte in de zomer van 2017 met de bezorgservice. Aanvankelijk alleen met UberEats, later ook met Thuisbezorgd. Sommige McDonald’s-restaurants hebben daarnaast ook eigen bezorgers in dienst. Sindsdien is de service – mede ook door corona - hard gegroeid. Ook in 2021 blijft McDelivery een van de belangrijkste groeidrijvers voor McDonald’s, zo laat het bedrijf weten.

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie en Insights bij McDonald’s over de mijlpaal van het honderdste restaurant dat met bezorging start: “De bezorgmarkt geldt al lange tijd als een groeimarkt. Onze gasten waarderen deze service enorm. We hebben samen met onze franchisenemers, onze crew en bezorgpartners de afgelopen jaren hard gewerkt om zoveel mogelijk gasten deze mogelijkheid te bieden.”

Steeds meer mensen maken gebruik van McDelivery. Per week worden er 60.000 bestellingen gedaan via deze bezorgdienst. Topfavoriet  is de BigMac.  In 2020 worden er maar liefst een half miljoen van deze hamburgers bezorgd. Ook de Chicken McNuggets zijn geliefd via McDelivery, deze staan op een tweede plek als favoriete bestelling om te laten bezorgen. In principe worden alle producten binnen 10 minuten bezorgd.

Wereldwijd is McDelivery beschikbaar in meer dan 19.000 restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Duurzame Happy Meal speeltjes bij McDonald’s

Formulenieuws - Gasten van McDonald’s kunnen bij het Happy Meal kiezen voor een speeltje van Playmobil Wiltopia. De speeltjes vormen  onderdeel van de eerste duurzame lijn van Playmobil en zijn gebouwd rondom de natuur en wilde dieren. De speeltjes zijn gemaakt van PE Plastic, op een duurzame manier vervaardigd uit suikerriet.

Lees bericht


Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht

McDonald’s brengt Happy Meal voor volwassenen

Formulenieuws –McDonald’s biedt vanaf 27 februari een Happy Meal voor volwassenen. Hierbij heeft de gast de keuze tussen een Big Mac menu of een menu met 9 McNuggets. Daarnaast biedt het menu een speeltje als vanouds, namelijk een speciale collectors item ontworpen door het Amerikaanse talent Kerwin Frost.  Het McDonald’s Happy Meal voor volwassenen is uitsluitend als App Exclusive verkrijgbaar...

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid