McDonald’s sluit honderdste restaurant aan op McDelivery


Formulenieuws - McDonald’s sluit vandaag met restaurant Amersfoort Noord het honderdste restaurant in Nederland aan op de bezorgdienst McDelivery. De service van de hamburgerketen is inmiddels in 42 Nederlandse steden beschikbaar.

McDonald’s startte in de zomer van 2017 met de bezorgservice. Aanvankelijk alleen met UberEats, later ook met Thuisbezorgd. Sommige McDonald’s-restaurants hebben daarnaast ook eigen bezorgers in dienst. Sindsdien is de service – mede ook door corona - hard gegroeid. Ook in 2021 blijft McDelivery een van de belangrijkste groeidrijvers voor McDonald’s, zo laat het bedrijf weten.

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie en Insights bij McDonald’s over de mijlpaal van het honderdste restaurant dat met bezorging start: “De bezorgmarkt geldt al lange tijd als een groeimarkt. Onze gasten waarderen deze service enorm. We hebben samen met onze franchisenemers, onze crew en bezorgpartners de afgelopen jaren hard gewerkt om zoveel mogelijk gasten deze mogelijkheid te bieden.”

Steeds meer mensen maken gebruik van McDelivery. Per week worden er 60.000 bestellingen gedaan via deze bezorgdienst. Topfavoriet  is de BigMac.  In 2020 worden er maar liefst een half miljoen van deze hamburgers bezorgd. Ook de Chicken McNuggets zijn geliefd via McDelivery, deze staan op een tweede plek als favoriete bestelling om te laten bezorgen. In principe worden alle producten binnen 10 minuten bezorgd.

Wereldwijd is McDelivery beschikbaar in meer dan 19.000 restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


Hoofdkantoor McDonald’s Nederland verhuist naar Utrecht

Formulenieuws – Het hoofdkantoor van McDonald’s is verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. De 150 medewerkers van de Serviceorganisatie komen de zitten in het gloednieuwe hoofdkantoor in het duurzame Central Park gebouw, nabij Utrecht Centraal. De verhuizing naar Central Park sluit aan bij de duurzame ambities van het familierestaurant.

Lees bericht

Stijn Mentrop nieuwe Director Marketing & Communications McDonald’s

Benoeming - Stijn Mentrop is per 15 maart begonnen als Director Marketing & Communications bij McDonald’s Nederland. Naast de dagelijkse leiding over alle marketing & communicatie activiteiten, geeft hij invulling aan de strategische positionering van het familierestaurant. Mentrop is onderdeel van het directieteam, dat sinds 1 juni aangestuurd wordt door Managing Director Annemarie Swijtink.

Lees berichtMcDonald’s trekt zich vrijwel volledig terug uit Rusland

Fastfood – Na dertig jaar vertrekt de Amerikaanse fastfoodketen McDonald's uit Rusland. Aanleiding is de oorlog in Oekraïne en de onzekere situatie over de verdere duur van die situatie. Dat is maandag bekend gemaakt. Het fastfoodbedrijf is inmiddels gestart met de verkoop de 850 Russische restaurants, waar 62.000 mensen werken.

Lees bericht

McWrap terug op menukaart McDonald’s

Fastfood – De McWrap maakt z’n rentree op de menukaart. Nadat de wrap eerder op de menukaart was geplaatst, was de vraag zo groot dat er tijdelijk geen verse ingrediënten voorradig waren om de McWrap op de menukaart te houden. De McWrap moest daardoor tijdelijk van de menukaart verdwijnen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid