McDonald’s sluit honderdste restaurant aan op McDelivery


Formulenieuws - McDonald’s sluit vandaag met restaurant Amersfoort Noord het honderdste restaurant in Nederland aan op de bezorgdienst McDelivery. De service van de hamburgerketen is inmiddels in 42 Nederlandse steden beschikbaar.

McDonald’s startte in de zomer van 2017 met de bezorgservice. Aanvankelijk alleen met UberEats, later ook met Thuisbezorgd. Sommige McDonald’s-restaurants hebben daarnaast ook eigen bezorgers in dienst. Sindsdien is de service – mede ook door corona - hard gegroeid. Ook in 2021 blijft McDelivery een van de belangrijkste groeidrijvers voor McDonald’s, zo laat het bedrijf weten.

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie en Insights bij McDonald’s over de mijlpaal van het honderdste restaurant dat met bezorging start: “De bezorgmarkt geldt al lange tijd als een groeimarkt. Onze gasten waarderen deze service enorm. We hebben samen met onze franchisenemers, onze crew en bezorgpartners de afgelopen jaren hard gewerkt om zoveel mogelijk gasten deze mogelijkheid te bieden.”

Steeds meer mensen maken gebruik van McDelivery. Per week worden er 60.000 bestellingen gedaan via deze bezorgdienst. Topfavoriet  is de BigMac.  In 2020 worden er maar liefst een half miljoen van deze hamburgers bezorgd. Ook de Chicken McNuggets zijn geliefd via McDelivery, deze staan op een tweede plek als favoriete bestelling om te laten bezorgen. In principe worden alle producten binnen 10 minuten bezorgd.

Wereldwijd is McDelivery beschikbaar in meer dan 19.000 restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Samenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees berichtVoortaan boodschappen doen bij Spar met Uber Eats

Formulenieuws - Spar Nederland en Uber Eats gaan samenwerken. Vanaf woensdag kunnen klanten via de Uber Eats app hun dagelijkse boodschappen en gemaksproducten bestellen bij 20 Spar winkels verspreid door Nederland. Gebruikers van de app kunnen bij deze winkels kiezen uit meer dan 900 artikelen, waaronder ook foodservice producten. Het aantal producten en winkels wordt in de komende weken verder uitgebreid.

Lees bericht

McDonald’s breidt keuze meatless uit en gaat gast ‘sturen’

Formulenieuws - McDonald’s breidt het assortiment vleesloze producten verder uit en gaat gasten in hun keuze meer sturen. De restaurantformule zet niet alleen vier nieuwe meatlessproducten op het menu, maar gaat die ook prominenter communiceren. McDonald’s hoopt hiermee routinematige keuzes van gasten te doorbreken.

Lees bericht


Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

Minder bestellingen en kosten bij Just Eat Takeaway

Analyse -Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste halfjaar minder bestellingen kunnen verzorgen dan een jaar geleden. Door iets hogere bestedingen per bestelling en fors snijden in de kosten heeft het bedrijf toch de winstcijfers aanzienlijk zien verbeteren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid