Medaillewinnaars alcoholvrije dranken 2024 bekend


Juryleden aan het werk om zo'n 450 alcoholvrije producten te beoordelen

Verkiezing - De grootste alcoholvrije drankencompetitie ter wereld heeft de medaillewinnaars voor 2024 bekend gemaakt. De winnaars zijn bekend geworden na het beoordelen van zo’n 450 alcoholvrije producten, van wijnen, sterke dranken en bieren tot kombucha's, aperitieven en cocktails. De producten werden deze maand in Londen door diverse panels van topproevers.

Nu steeds meer mensen minder gaan drinken, is er sprake van een stijging van nieuwe alcoholvrije opties. Daardoor is het steeds moeilijker geworden om de goede producten te vinden, en dat is waar The World Alcohol-Free Awards zijn bijdrage aan wil leveren. Deze grootste alcoholvrije competitie moet het gemakkelijker maken om het ideale drankje zonder alcohol te vinden.

The World Alcohol-Free Awards richt zich alleen op producten met een alcoholgehalte van 0,5% of lager en is een internationale competitie, met dranken uit 21 landen van over de hele wereld. De 30 juryleden – allen experts op het gebied van alcoholvrije dranken – kwamen uit Europa, Groot-Brittannië en Noord-Amerika, en na meerdere beoordelingsronden werden er in totaal 58 gouden, 87 zilveren en 110 bronzen medailles uitgereikt. Mariëlle Timmermans, was Nederlands jurylid.

Nederlandse winnaars op de lijst:

Goud:          

- Ginamis NoLo - Beverages BV

- HopHout Thee - Betuws Wijndomein

- Soolong T-Vino See Assam 0% - Previtality BV

Brons:         

- Batu Kombucha Ginger & Lemon - Batu Kombucha

- Dark Shed Virgin Spritz - Dark Shed Distillery

- Gulpener 0.3% IPA - Gulpener Bierbrouwerij

- Gulpener 0.0% - Gulpener Bierbrouwerij

- Gulpener 0.3% Weizen - Gulpener Bierbrouwerij

- Sapinca Organic Sparkling Root - Good Rootz BV

- Sapinca Organic Root Elixir - Good Rootz BV

Aanbeveling:         

- Barrel-Tea - Barrel-Tea

- Batu Kombucha Lime & Mint - Batu Kombucha

- Rumamis - NoLo Beverages BV

- Soolong T-Vino Enjoy Jasmin Sparkling 0.0% - Previtality BV

- Soolong T-Vino Taste Earl Grey 0.0% - Previtality BV

- Steve’z Peer & Bubbel - Steve’z Cider

- Van Sha Aromatic Spice - Van Sha Spirits

Ontdek alle winnaars in deze lijst op medaille, drankstijl en alcoholgehalte om de beste alcoholvrije dranken in hun klasse te vinden.

Bron: World Alcohol Free Awards/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees berichtDerde editie van drankenfestival Art of Drinks

Event - The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival, dat in het wekend van 28 oktober plaatsvindt in de Gashouder op het Westerpark is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, proefpaspoorten en een innovatieplein valt er veel te ontdekken.

Lees bericht

11 wijnmakers uit Lage Landen bekroond met ereprijs

Wijnkeuring - Stichting Wijninstituut Nederland heeft elf wijngaardeniers uit Nederland en België een ereprijs toegekend. De ereprijzen zijn gekoppeld aan de uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023. De makers van wijnen met de hoogste score in elke categorie ontvangen deze bijbehorende prijs.

Lees bericht


Delta Wines met Gato Negro wijnpartner van Concert at Sea

Festival - Delta Wines is met het Chileense merk Gato Negro van wijnproducent VSPT Wine Group, wijnpartner van Concert at Sea. Tijdens het driedaags muziekfestival op de Brouwersdam in Zeeland worden de Gato Negro wijnen geschonken bij alle barren. Ook is er speciale 'Gato Negro Wijnbar & Bites' op het strand, waar ook de nieuwe alcoholvrije Gato Negro Sauvignon Blanc wordt...

Lees bericht

Delta Wines neemt meerderheidsbelang in Delta Fijne Wijnen

Overname -  Delta Wines heeft een meerderheidsbelang genomen in het Belgische Delta Fijne Wijnen. Joris Snelten , CEO van Delta Wines en Ralph Zopfi  (Managing Director Delta Wines) hebben onlangs deze overeenkomst met Thomas de Fonseca , CEO van Delta Fijne Wijnen, gesloten. Door de overeenkomst is Delta Fine Wines nu ook actief in België.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid