Meer dan 4000 horecazaken in half jaar dicht volgens KvK


Met een gemiddelde prijs van 5 euro voor een 0,5l biertje in een restaurant staat Nederland op de negende plek als duurste Europese land voor een biertje

Horeca – Volgens cijfers van de Kamer van Koophandel zouden tussen begin januari en eind juni dit jaar 4.058 horecaondernemers hun bedrijf hebben beëindigd. Dat zijn er aanmerkelijk meer dan de 141 horecazaken die KvK meldt in de periodieke faillissementscijfers.

De sluitingscijfers zijn gedeeld met Nu.nl en vandaag gepubliceerd door de nieuwssite. Het aantal van 4.058 horeca dat de deuren heeft gesloten ligt zo’n 20 procent hoger dan het jaar er voor. Volgens een toelichting van KvK in het bericht zijn het ondernemers die zelf hun horeca-activiteiten beëindigen omdat zij geen winstgevende toekomst zien voor hun bedrijf. De stijgende kosten door hogere inkoopprijzen, energielasten en personeel zijn volgens die ondernemers niet meer door te belasten in de prijzen, waardoor de marges steeds verder onder druk komen te staan. Dit zorgt voor onvoldoende rendement om de zaken winstgevend te maken. Voor ondernemers vaak een reden niet het faillissement af te wachten maar zelf te besluiten het bedrijf te sluiten.

Bron: NU.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Ladessa maakt doorstart met The Spreadmaker

Doorstart - Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, dat recentelijk faillissement heeft moeten aanvragen, gaat een doorstart onder de vleugels van The Spreadmaker. Deze Belgische producten heeft aangegeven het merendeel van de activiteiten van Ladessa in Oosterhout voort te zetten vanaf 15 april 2024.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid