Mijn Melk introduceert biologische yoghurt


Boer Guus met de yoghurt van Mijn Melk

Introductie – Mijn Melk, een platform voor melkboeren, heeft het assortiment verder uitgebreid met biologische yoghurt. Eerder werd naast dagverse melk ook al room geïntroduceerd.

Boer Guus van De Dobbelhoeve is de eerste melkveehouder die start met de verkoop van volle biologische boerenyoghurt. Deze yoghurt wordt - net als de melk - direct op het erf in een mini-zuivelfabriek verwerkt en aan de supermarkt geleverd. Dit gebeurt binnen 24 uur nadat de koeien zelf besluiten dat ze gemolken willen worden, een moment dat de dieren dankzij geavanceerde melkrobots zelf bepalen.

Lely Orbiter

Die melkrobots waar boer Guus over beschikt is de Lely Orbiter van het agrarische technologiebedrijf Lely Nederland in Maassluis. In Nederland staan er vier Orbiters bij boeren opgesteld. Als eerste van de vier Mijn Melk-makers breidt boer Guus van de Dobbelhoeve zijn assortiment uit met de boerenyoghurt. De mini-zuivelfabriek maakt het mogelijk om de melk en de yoghurt na het melken van de koe binnen 24 uur in de fles te hebben.

Puur

Nadat de koeien van boer Guus gemolken zijn, komt de melk direct terecht in de mini-zuivelfabriek op het erf. Hier wordt de yoghurt verwerkt, aangezuurd en verpakt. ‘Het product is helemaal puur, er wordt niks uit de melk gehaald. De yoghurt behoudt op deze manier het van nature aanwezige vetgehalte uit de melk, die kan per seizoen verschillen.

Verkrijgbaarheid

De yoghurt van boer Guus is verkrijgbaar bij Picnic en lokaal bij PLUS Ammerlaan in Udenhout.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Eerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk

Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn. 

Lees bericht




The Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren

Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Lees bericht

Lely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk

Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid