Minister De Jonge: ‘Horeca waarschijnlijk tot half december dicht’


Politiek – Ondanks het feit dat het met de besmettingsgetallen rond de bestrijding van corona goed gaat, is er nog geen reden voor verregaande versoepeling van de maatregelen.  Minister De Jonge van Volksgezondheid maakte na afloop van een ministerraad over corona bekend dat de sluiting van de horeca waarschijnlijk tot half december gaat duren. Extra maatregelen voor de regio’s zouden niet meer aan de orde zijn.

Zoals we gisteren al meldde, verwacht De Jonge dat bibliotheken, bioscopen en musea vanaf volgende week weer wel open kunnen. Die maatregelen waren voor een periode van twee weken getroffen. Bij de sluiting van de horeca verwachte minister De Jonge aanvankelijk dat deze tot december zouden duren, maar verschuift die termijn nu toch langzaamaan naar half december. Duidelijk is dat het kabinet worstelt met openstelling van de eet- en drinkgelegenheden. Met kerst in aandacht, is het er dus iedereen aan gelegen de huidige richtlijnen goed na te komen en plannen te bedenken voor een gefaseerde opening naar de kerst toe. De kerst is voor de meeste horecabedrijven uiterst belangrijk, maar vraagt ook voorbereiding voor toeleveranciers en groothandels. Opening van de horeca na de kerstperiode zou voor veel bedrijven wel eens uiterst dramatisch kunnen worden.

Vooralsnog richt het kabinet de aandacht vooral op verdere daling van het aantal besmettingen en een gecontroleerde opname van covid-besmette personen in de ziekenhuizen en ic’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: corona horeca

Gerelateerd nieuws



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid