‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’


Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Ook persdienst het ANP heeft gemeld dat bronnen rondom het kabinet de wens voor verdere versoepelingen bevestigen. Nog niet bekend is wat het sluitingstijdstip wordt voor de horeca en de cultuursector. Op dit moment moeten de cafés, restaurants en theaters om 22.00 uur dicht. Discotheken zijn nu veelal dicht omdat de huidige beperkingen van de anderhalvemeterregel en een zitplaats niet werkt voor dit type horeca. Bij verdere versoepeling van de regels zouden mensen in een café bijvoorbeeld niet meer hoeven zitten.

Maar volgens het ANP is het kabinet van plan ook de anderhalvemeterregel te laten vervallen. Net als de regel dat mensen een vaste zitplaats moeten hebben. Als dat het geval is, ontstaan er wel mogelijkheden voor de nachthoreca. Eventueel zou er dan nog wel een beperking gelden voor de locaties van maximaal 500 personen.

Verder is het kabinet van plan om het advies om thuis te werken te laten vervallen. Ook de regel om maximaal vier mensen in een thuissituatie te ontvangen zou dan van tafel gaan. Bovendien zou de evenementen sector binnen afzienbare tijd open kunnen met de 1G-regel. Dat houdt in dat alle bezoekers binnen kunnen die van tevoren een coronatest hebben laten afnemen.

De ministerraad moet nog vergaderen over de maatregelen en ook het OMT moet nog advies uitbrengen. Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft in ieder geval al eerder laten weten ‘voorzichtig optimistisch’ te zijn.

Als alle versoepelingen doorgaan, kunnen veel horecabedrijven weer ondernemen zoals zij graag willen. De opstart zal nog best een aantal uitdagingen vragen, maar de afgelopen twee jaar heeft geleerd dat de sector snelle veranderingen goed aankan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid