Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca
![](/images/made/uploads/Mona_Keijzer_en_KHN_534_401_90.jpeg)
Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid, regeldruk, en de gezonde voedselomgeving.
Het werkbezoek komt voort uit de behoefte van horecaondernemers om hun zorgen en uitdagingen te delen met de politiek. Keijzer werd ontvangen door KHN-voorzitter Marijke Vuik, ondernemer en voorzitter KHN-Amsterdam Pim Evers en ondernemers Jan Keijnberg, Sahand Nourozi Oranje en Remi Oerlemans. Tijdens het werkbezoek is er gesproken over het ondernemersklimaat, de regeldruk en de ambities van de huidige regering op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De ondernemers brachten met hun eigen praktijkvoorbeelden over dat het de opeenstapeling is van de hoge werkgeverslasten en regeldruk die innovatie en groei belemmeren.
Vanuit de horecaondernemers en vanuit KHN waren er verschillende zaken die zij de politiek wilden meegeven, zoals de recente stijging van het minimumloon en uitkeringen, die de horecasector voor aanzienlijke uitdagingen heeft gesteld. Volgens de horecaondernemers brengen verdere verhogingen de bestaanszekerheid van ondernemers en werknemers in gevaar. Daarom pleit KHN voor een integrale herziening van belastingmaatregelen en toeslagen om werknemers meer te laten profiteren, zonder de lasten volledig bij werkgevers neer te leggen. Een evenwichtige balans tussen zekerheid voor werknemers en flexibiliteit voor werkgevers is volgens de ondernemers enorm belangrijk om met vertrouwen te kunnen blijven ondernemen.
Regeldruk
Ook het feit dat de horecabedrijven worden geconfronteerd met talloze wettelijke verplichtingen die hoge kosten met zich meebrengen was een kritiekpunt. Net als de lokale regeldruk die steeds groter wordt. Het kost niet alleen veel geld (aan leges en vergunningskosten) maar ook veel tijd. Het verminderen van de regeldruk zou daarom een prominentere plaats krijgen, met name in een nieuw regeerakkoord.
Gezonde voedselomgeving
Waar KHN absoluut niet over is te spreken, is het voorstel van de demissionair staatssecretaris van VWS om gemeenten de bevoegdheid te geven om de locaties van ongezonde voedselaanbieders te weren. De fastfoodsector onderneemt stappen om gezondere keuzes te stimuleren en vraagt om een eerlijk speelveld en duidelijke definities van gezond en ongezond voedsel.
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Strandpaviljoen Woest 17 Beste Paviljoen van 2024
Verkiezingen – Deze week werden in Zeeland de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen van Nederland en de Schoonste Stranden uitgereikt. Woest 17 ontving de hoofdprijs voor het Beste Paviljoen van Nederland uit handen van Saskia Geraeds van het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
Lees berichtburgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY
Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.
Lees berichtCrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden
Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.
Lees berichtUdo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN
Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.
Lees berichtDe Eetgemak Groep en TotaalVERS bundelen krachten
Samenwerking – Maaltijdenproducent De Eetgemak Groep en TotaalVERS, gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan eten en drinken, bundelen hun krachten. Doel van de samenwerking is de dienstverlening naar afnemers verder verbeteren.
Lees berichtInstock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel
Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.
Lees bericht