Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca


Mona Keijzer tussen de Amsterdamse horecaondernemers en KHN-voorzitter Marijke Vuik

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid, regeldruk, en de gezonde voedselomgeving.

Het werkbezoek komt voort uit de behoefte van horecaondernemers om hun zorgen en uitdagingen te delen met de politiek. Keijzer werd ontvangen door KHN-voorzitter Marijke Vuik, ondernemer en voorzitter KHN-Amsterdam Pim Evers en ondernemers Jan Keijnberg, Sahand Nourozi Oranje en Remi Oerlemans. Tijdens het werkbezoek is er gesproken over het ondernemersklimaat, de regeldruk en de ambities van de huidige regering op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De ondernemers brachten met hun eigen praktijkvoorbeelden over dat het de opeenstapeling is van de hoge werkgeverslasten en regeldruk die innovatie en groei belemmeren.

Vanuit de horecaondernemers en vanuit KHN waren er verschillende zaken die zij de politiek wilden meegeven, zoals de recente stijging van het minimumloon en uitkeringen, die de horecasector voor aanzienlijke uitdagingen heeft gesteld. Volgens de horecaondernemers brengen verdere verhogingen de bestaanszekerheid van ondernemers en werknemers in gevaar. Daarom pleit KHN voor een integrale herziening van belastingmaatregelen en toeslagen om werknemers meer te laten profiteren, zonder de lasten volledig bij werkgevers neer te leggen. Een evenwichtige balans tussen zekerheid voor werknemers en flexibiliteit voor werkgevers is volgens de ondernemers enorm belangrijk om met vertrouwen te kunnen blijven ondernemen.

Regeldruk

Ook het feit dat de horecabedrijven worden geconfronteerd met talloze wettelijke verplichtingen die hoge kosten met zich meebrengen was een kritiekpunt. Net als de lokale regeldruk die steeds groter wordt. Het kost niet alleen veel geld (aan leges en vergunningskosten) maar ook veel tijd. Het verminderen van de regeldruk zou daarom een prominentere plaats krijgen, met name in een nieuw regeerakkoord.

Gezonde voedselomgeving

Waar KHN absoluut niet over is te spreken, is het voorstel van de demissionair staatssecretaris van VWS om gemeenten de bevoegdheid te geven om de locaties van ongezonde voedselaanbieders te weren. De fastfoodsector onderneemt stappen om gezondere keuzes te stimuleren en vraagt om een eerlijk speelveld en duidelijke definities van gezond en ongezond voedsel.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsToo Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees berichtFrans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid