Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca


Mona Keijzer tussen de Amsterdamse horecaondernemers en KHN-voorzitter Marijke Vuik

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid, regeldruk, en de gezonde voedselomgeving.

Het werkbezoek komt voort uit de behoefte van horecaondernemers om hun zorgen en uitdagingen te delen met de politiek. Keijzer werd ontvangen door KHN-voorzitter Marijke Vuik, ondernemer en voorzitter KHN-Amsterdam Pim Evers en ondernemers Jan Keijnberg, Sahand Nourozi Oranje en Remi Oerlemans. Tijdens het werkbezoek is er gesproken over het ondernemersklimaat, de regeldruk en de ambities van de huidige regering op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. De ondernemers brachten met hun eigen praktijkvoorbeelden over dat het de opeenstapeling is van de hoge werkgeverslasten en regeldruk die innovatie en groei belemmeren.

Vanuit de horecaondernemers en vanuit KHN waren er verschillende zaken die zij de politiek wilden meegeven, zoals de recente stijging van het minimumloon en uitkeringen, die de horecasector voor aanzienlijke uitdagingen heeft gesteld. Volgens de horecaondernemers brengen verdere verhogingen de bestaanszekerheid van ondernemers en werknemers in gevaar. Daarom pleit KHN voor een integrale herziening van belastingmaatregelen en toeslagen om werknemers meer te laten profiteren, zonder de lasten volledig bij werkgevers neer te leggen. Een evenwichtige balans tussen zekerheid voor werknemers en flexibiliteit voor werkgevers is volgens de ondernemers enorm belangrijk om met vertrouwen te kunnen blijven ondernemen.

Regeldruk

Ook het feit dat de horecabedrijven worden geconfronteerd met talloze wettelijke verplichtingen die hoge kosten met zich meebrengen was een kritiekpunt. Net als de lokale regeldruk die steeds groter wordt. Het kost niet alleen veel geld (aan leges en vergunningskosten) maar ook veel tijd. Het verminderen van de regeldruk zou daarom een prominentere plaats krijgen, met name in een nieuw regeerakkoord.

Gezonde voedselomgeving

Waar KHN absoluut niet over is te spreken, is het voorstel van de demissionair staatssecretaris van VWS om gemeenten de bevoegdheid te geven om de locaties van ongezonde voedselaanbieders te weren. De fastfoodsector onderneemt stappen om gezondere keuzes te stimuleren en vraagt om een eerlijk speelveld en duidelijke definities van gezond en ongezond voedsel.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht


Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht


BOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten

Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid