Nederland strijdtoneel van allerlei snelle bezorgdiensten


Bezorgdiensten - In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden sinds een aantal weken fietskoeriers rond van bezorgdienst Gorillas. Deze Berlijnse start-up bezorgt boodschappen vanuit zogenaamde 'dark stores'. Maar Gorillas krijgt de komende tijd concurrentie van nog vijf andere bezorgdiensten.

Naast de bekendere bezorgdiensten die Nederland telt, zoals Thuibezorgd, Ubet Eats en Deliveroo zijn er ook kleinere zoals het Zweedse Budbee. Niet alle bezorgdiensten richten zich op de markt van maaltijen of boodschappen. Het Duitse Gorillas ziet wel mogelijkheden in Nederland om snel boodschappen te kunnen bezorgen. En ook de andere Duitse bezorgdienst Flink zegt snel de Nederlandse markt te willen betreden. Bezorgdiensten die net als de ‘dark kitchens’ waar de maaltijden worden bereid voor thuisbezorging, nu met ‘dark stores’ werken, winkels van waaruit de boodschappen worden geleverd. Op die manier kunnen zij binnen 10 minuten boodschappen aan de deur bezorgen.

Meer concurrentie

Volgens verschillende bronnen krijgt Gorillas de komende maanden concurrentie van ten minste 5 branchegenoten. Het Duitse Flink is er daar een van, maar ook de Britse start-ups Dija, Weezy en Zapp en het Turkse Getir zoeken personeel dat hier hun dochterbedrijven kan opzetten, volgens Dirk Mulder, retailspecialist van ING weten. Hij zegt: “Het laten thuisbezorgen van kleine hoeveelheden boodschappen is de nieuwste rage onder technologie-ondernemers en durfkapitalisten. Er wordt een heel simpele dienst geboden, puur gericht op gemak”.

Vraagtekens

Europese start-ups’ met op app-gebaseerde boodschappenbezorgdiensten zijn razend populair bij investeerders. In veel gevallen halen zij tientallen miljoenen euro’s op voor verdere uitrol. Of die diensten in de toekomst allemaal rendabel  gaan worden, is de vraag. Ook Mulder heeft zijn vraagtekens: “Gorillas hanteert prijzen die vergelijkbaar zijn met die van Albert Heijn, plus €1,80 bezorgkosten. De fietsbezorgers zijn voor tenminste 20u per week in vaste dienst, dus ook als zij wachten op bestellingen lopen de kosten door. De huur van het magazijn brengt ook extra kosten mee. Willen ze die terugverdienen, zullen ze veel moeten bezorgen”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Designwedstrijd voor de voorgevel van een Flink-hub

Bezorgdienst – Flitsbezorger Flink opent ontwerpwedstrijd en roept buurtbewoners en lokale artiesten op om het uiterlijk van een hub te designen. Creatieven, lokale artiesten en buurtbewoners worden opgeroepen om hun creativiteit te tonen en het nieuwe uiterlijk te bepalen van de Flink-hub aan het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam.

Lees bericht


Flitsbezorger Getir opent eerste ‘art store’ in Nederland

Bezorgdienst - Flitsbezorger Getir heeft de allereerste art store in Rotterdam geopend. Hiermee is Getir de eerste flitsbezorger die de uitstraling van zijn vestiging aanpast door kunst in de etalage te hangen. De art store is een pilot waarmee het bedrijf het straatbeeld van de buurt verbetert als alternatief voor de zogeheten dark stores.

Lees bericht

Mazdak Soltani hoofd Public Affairs team Gorillas

Benoeming - Mazdak Soltani, voormalig Senior Policy Advisor bij het Ministerie van Financiën, is benoemd tot Hoofd Publieke en Overheidszaken Benelux van flitsbezorger Gorillas. Vanaf 19 april is hij in die functie verantwoordelijk voor alle externe public affairs en de relatie met de gemeenschap en centrale en decentrale overheden.

Lees bericht‘Beter Eten Festival laat zien waar nu AH staat’

Festival – Albert Heijn organiseerde vrijdag 29 en zaterdag 30 april het eerste Beter Eten Festival in Expo Haarlemmermeer. Ruim 13.000 betalende bezoekers brachten een bezoek aan het festival. AH wilde met het event laten zien dat gezond eten nu al toegankelijker en beschikbaar is. CEO Marit van Egmond van AH daarover: “Maar om het eten echt gezond te maken hebben we nog een...

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid