Nederland Vleesland bij opening Dutch Food Week
Actie - Een lekker stukje vlees wordt zeer gewaardeerd. Dat bleek vrijdag 7 oktober bij de speciale voorproefmarkt in hartje Den Bosch waarmee Dutch Food Week van start ging. Al enkele uren voor het evenement eindigde, waren alle traktaties zoals grillworst, pulled pork en hamburgers tot de laatste kruimel en vezel uitgedeeld, laat Nederland Vleesland weten.
Nederland Vleesland is een initiatief van verschillende, samenwerkende brancheorganisaties uit de vleessector. De samenwerkende partijen willen een tegengeluid laten horen in de discussies die er vaak is over vlees en de productie van vlees. Bij de foodtruck van Nederland Vleesland in Den Bosch werden diverse gesprekken gevoerd met jong en oud over vleesconsumptie.
Voorproeven
Op de Bossche Markt kon het publiek ‘Voorproeven op de Markt’. Boeren, tuinders, vissers, telers en andere partners presenteerden hun van innovatieve, educatieve en traditionele (food)concepten. Presentator Jochem van Gelder nam voorbijgangers mee in de wereld van gezond en lekker eten. Voor de fijnproevers waren er naast proeverijen ook kookdemonstraties.
Waardering
Duizenden bezoekers gingen bij het proeven in gesprek met de aanwezige boeren, telers, tuinders en vissers. Bij ‘Nederland Vleesland’ waren maar liefst vier voorzitters van brancheorganisaties uit de vleesketen aanwezig om de bezoekers te woord te staan.
De Dutch Food Week, die aandacht vraagt voor lekker, gezond en duurzaam voedsel, duurt nog tot en met 15 oktober. Door het gehele land zijn er activiteiten, waaraan alle schakels uit de Nederlandse foodketen hun steentje aan bijdragen.
Bron: Nederland Vleesland/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Karma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees bericht{if '1' == '1'}
Dutch Food Week voortaan ‘De Week van Ons Eten’
Actie - De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.
Lees bericht{if '2' == '1'}
Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken
Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.
Lees bericht{if '3' == '1'}
Nederland Vleesland laat tegengeluid horen in Haarlem
Actie – Nederland Vleesland, het nieuwe initiatief van een aantal partijen in de vleessector, gaat in Haarlem, waar vleesreclames straks zijn verboden in de publieke ruimte, een tegengeluid laten horen. De belangenclub, die bij de oprichting aangaf het eerlijke verhaal over vlees te willen vertellen, start een abri-campagne waar het duidelijk wil maken dat vlees een gezond en goed product is,...
Lees bericht{if '4' == '1'}
Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week
Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del...
Lees bericht{if '5' == '1'}
Cateraar Eurest heeft eerste opblaasbare foodtruck
Catering - Een opblaasbare foodtruck waarin ook werkelijk gewerkt kan worden. Cateraar Eurest heeft deze innovatie onlangs gepresenteerd, volgens Facto, het plaform voor de foodprofessional. Foodtrucks zijn bijzonder populair, maar ze kunnen niet overal worden ingezet. Ook niet in gebouwen, vanwege de beperkte vloerbelasting. Maarten Willemsen, Manager Operations Leisure & Campus Services bij Eurest laat weten door te kijken wat wÃ...
Lees bericht