'Nederlander beknibbelt op kerstdiner vanwege inflatie'


Kerstdiner van maaltijdboxleverancier HelloFresh

Onderzoek – Een kleiner gezelschap aan de eettafel en een minder luxe kerstmenu. Dat is het gevolg van de inflatie dat ook mensen parten speelt tijdens de feestdagen. Volgens onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh leveren de hoge prijzen van voedsel de Nederlander wel degelijk zorgen.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft (54%) van de Nederlanders opziet tegen de kosten van eten tijden de decembermaand. Een maand die traditioneel in het teken staat van feestelijke diners en uitgebreide feestontbijtjes of -brunches. Vrouwen (59%) kijken nog meer dan mannen (49%) op tegen de kosten. De helft van de Nederlanders (52%) is dit jaar dan ook van plan minder geld uit te geven aan eten. ‘Om geld te besparen doet meer dan de helft (56%) de feestinkopen ruim van tevoren. Een andere manier om de kosten te drukken is door de feestdagen met minder mensen te vieren. Meer dan één derde (37%) viert de feestdagen dit jaar vanwege de economische situatie bewust met een kleiner gezelschap’, aldus HelloFresh.

8 euro per persoon

Volgens het onderzoek wil een kwart (26%) van de Nederlanders dit jaar maximaal 8 euro per persoon aan een maaltijd besteden. De meeste Nederlanders (45%) geven tussen de 8 en 20 euro per persoon aan boodschappen uit. ‘Een kleine minderheid (9%) pakt groots uit en spendeert meer dan 20 euro per persoon’, aldus HelloFresh.

Bron: HelloFresh/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe maaltijdbox Green Chef voor verschillende levensstijlen

Maaltijdbox - Nederland krijgt een nieuwe maaltijdbox, namelijk Green Chef. Een maaltijdbox die volledig is samengesteld door diëtisten om de gebruikers te ondersteunen in een bewust en gezond eetpatroon. Green Chef is sinds 2018 onderdeel van de HelloFresh Group en is actief de VS, het VK en Nederland.

Lees berichtNederlander legt steeds vaker groente op de barbecue

Onderzoek - Meer dan één derde (39%) van de Nederlanders geeft aan meer te barbecueën in vergelijking met voorgaande jaren. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er nu steeds vaker groente op de bbq. Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders is met minder vlees gaan barbecueën, zo blijkt uit recent onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh.

Lees bericht

Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees berichtGorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid