'Nederlanders bestellen massaal eten op nieuwjaarsdag'


Onderzoek – 8 op de 10 Nederlanders verwacht eten te bestellen op nieuwjaarsdag. Daarmee verwacht maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd.nl dat het de drukste 1 januari ooit wordt in de geschiedenis van het thuis laten bezorgen van gerechten.

Traditiegetrouw is nieuwjaarsdag al één van de drukste dagen voor Thuisbezorgd.nl. Dit jaar wordt het naar alle waarschijnlijkheid nóg drukker. Uit onderzoek door iVox in opdracht van de bezorgdienst blijkt dat 80 procent van de Nederlanders overweegt om op nieuwjaarsdag online eten te bestellen. Reden voor de meeste bij Thuisbezorgd.nl aangesloten restaurants om op nieuwjaarsdag de deuren te openen. Naar verwachting wordt er vrijdag ruim twee keer zoveel besteld als op een reguliere dag.

Voorbereidingen

Voor Thuisbezorgd.nl betekent de verwachte drukte extra voorbereidingen. De grootste bestelsite van Nederland begint eerder met het inplannen van meer bezorgers. Ook de klantenservice en IT-ondersteuning wordt flink uitgebreid op 1 januari. Daarnaast heeft Thuisbezorgd.nl dit jaar de eigen bezorgservice versneld uitgerold naar veel meer steden zodat restaurants die nog geen eigen bezorging hadden hiervan gebruik kunnen maken. Voor veel horecaondernemers die noodgedwongen de deuren moesten sluiten, biedt dit uitkomst. Zij hebben zo toch de mogelijkheid om maaltijden te bezorgen.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid