'Nederlanders bestellen massaal eten op nieuwjaarsdag'


Onderzoek – 8 op de 10 Nederlanders verwacht eten te bestellen op nieuwjaarsdag. Daarmee verwacht maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd.nl dat het de drukste 1 januari ooit wordt in de geschiedenis van het thuis laten bezorgen van gerechten.

Traditiegetrouw is nieuwjaarsdag al één van de drukste dagen voor Thuisbezorgd.nl. Dit jaar wordt het naar alle waarschijnlijkheid nóg drukker. Uit onderzoek door iVox in opdracht van de bezorgdienst blijkt dat 80 procent van de Nederlanders overweegt om op nieuwjaarsdag online eten te bestellen. Reden voor de meeste bij Thuisbezorgd.nl aangesloten restaurants om op nieuwjaarsdag de deuren te openen. Naar verwachting wordt er vrijdag ruim twee keer zoveel besteld als op een reguliere dag.

Voorbereidingen

Voor Thuisbezorgd.nl betekent de verwachte drukte extra voorbereidingen. De grootste bestelsite van Nederland begint eerder met het inplannen van meer bezorgers. Ook de klantenservice en IT-ondersteuning wordt flink uitgebreid op 1 januari. Daarnaast heeft Thuisbezorgd.nl dit jaar de eigen bezorgservice versneld uitgerold naar veel meer steden zodat restaurants die nog geen eigen bezorging hadden hiervan gebruik kunnen maken. Voor veel horecaondernemers die noodgedwongen de deuren moesten sluiten, biedt dit uitkomst. Zij hebben zo toch de mogelijkheid om maaltijden te bezorgen.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coop en Telesuper samen in nieuw dc voor boodschappenbezorging

Bezorgdienst – Supermarktketen Coop en bezorgservice Telesuper versterken hun samenwerking op het gebied van boodschappenbezorging om de (zakelijke) klant nog beter te bedienen. Samen betrekken ze een duurzaam nieuw distributiecentrum in Almere, en zetten daarmee een volgende stap in efficiency en groei.

Lees bericht


Thuisbezorgd groeit hard in vierde kwartaal

Bezorgservice - Moederbedrijf Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd.nl is in het laatste kwartaal hard gegroeid door de pandemie. Het bedrijf leverde de laatste maanden van het jaar maar liefst 180 miljoen maaltijden en dat was 57 procent meer dan het jaar ervoor. De kwartaalcijfers zijn woensdag bekend gemaakt.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary

Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Lees bericht

Hybride bestelplatform Happie landelijk live

Bestelplatform - Het bestelplatform Happie, dat vorig jaar in Enschede werd geïntroduceerd, is onlangs landelijk live gegaan. Happie combineert het gemak van een bestelplatform, terwijl consumenten toch rechtstreeks bestellen bij de ondernemers.

Lees bericht


Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid