Nederlanders eten minder vis


Consumenten - Nederlanders hebben in het begin van dit jaar minder vis gegeten dan vorig jaar rond deze tijd. Dat heeft het Nederlands Visbureau bekend gemaakt aan de hand van cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. In 2011 werd in de eerste twee kwartalen 27,9 miljoen kilo vis gegeten, in 2012 was dat 26,9 miljoen kilo. Gemiddeld eet een Nederlander 3,4 kilo vis, wat ongeveer 2 ons minder is dan vorig jaar. Volgens het marktonderzoek koos de consument vaker voor goedkopere vis, zoals bijvoorbeeld diepvriesvis in plaats van verse vis. De verkoop van pangasius en koolvis is hierdoor wel gestegen. De Nederlander heeft daarentegen minder mosselen en haring gekocht. Uit het onderzoek bleek ook dat de visconsumptie binnenshuis over het algemeen drie keer zo hoog ligt als buitenshuis, zoals restaurants of viskraampjes. Bron: Nederlands Visbureau

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid