Nestlé onterecht genoemd bij koffie met glassplinters


Productnieuws – Nestlé Nederland laat weten dat het onterecht genoemd wordt in het nieuws rondom NVWA-bericht dat er glassplinters en plastic is gevonden in oploskoffie. Het product blijkt een onecht Nescaféproduct te zijn uit Duitsland.

Nestlé Nederland laat weten geschokt te zijn over het nieuws en wil benadrukken dat het niet gaat om een Nestlé fabricaat zoals nu geschreven staat in een aantal berichten. Het bedrijf schrijft:  ‘Het gaat om een nep-fabricaat dat in een verpakking zit die al geruime tijd niet meer door Nestlé gevoerd wordt. Het 'fake product' is een Duits product met een Duits label en is niet door Nestlé gemaakt. We vinden het belangrijk dat consumenten niet ten onrechte ongerust zijn. We betreuren deze situatie ten zeerste aangezien de kwaliteit en veiligheid van onze producten onze hoogste prioriteit is".

Volgens Nestlé Nederland is de nepvariant duidelijk te onderscheiden van de echte en is het product ook niet verkrijgbaar in de grotere winkelketens. Het betreffende product heeft als EAN code 405500210900.

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Overtredingen met maaltijdbezorgers in Rotterdam

Bezorgdiensten - Bij een controle op maaltijdbezorgers in Rotterdam bleken vijf bezorgers niet te mogen werken in Nederland. Ook werd een maaltijdbezorger aangetroffen van 14 jaar, terwijl de minimumleeftijd 16 jaar is om maaltijden te bezorgen. Ook op andere terreinen werden overtredingen geconstateerd.

Lees berichtNegatief NVWA-advies bamboebakjes zorgt voor onduidelijkheid

Verpakkingen - Onlangs adviseerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om servies gemaakt van melamine kunststof met bamboe- of maisvezels niet meer te gebruiken. Terwijl veel ondernemers juist dachten dat de bamboebakjes duurzaam waren. Ondernemers vragen zich nu af, wat mag wel?

Lees bericht

Veel overtredingen bij verkoop tabak aan jongeren

Tabaksverkoop - Er worden nog te vaak tabaksproducten, dampwaren (e-sigaretten en e-liquids) en kruidenrookproducten verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Dat blijkt uit de controleresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 heeft uitgevoerd.

Lees bericht


Per 1 januari 2021 displayban tabak en accijnsverhoging

Tabak – Tabak en andere rookwaren mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zichtbaar worden  getoond bij tankstations en andere gemakslocaties. Vanaf die datum gaat ook de accijns op tabak omhoog. Sigaretten stijgen 12 cent in prijs en shag gaat 30 cent meer kosten. De maatregelen maken onderdeel uit van het kabinet om roken verder te ontmoedigen.

Lees bericht

NVWA maakt inspecties voortaan openbaar

Inspectie - De inspectiesresultaten van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) zijn vanaf 1 september openbaar. De resultaten worden vanaf die datum met naam en toenaam van de horecabedrijven expliciet genoemd binnen twee weken nadat de keuring heeft plaatsgevonden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid