Tankstationnetwerk TotalEnergies overgenomen door Circle K


De vlag van Circle K wappert in de top van de mast bij het hoofdkantoor in Nederland

Tankstations – Het Canadese Alimentation Couche-Tard Inc/Circle K heeft de overname van de voorgenomen Europese Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies afgerond. Het gaat in Nederland om alle Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies.

Op 16 maart 2023 maakte Alimentation Couche-Tard bekend belangstelling te hebben voor de bijna 400 locaties in Nederland en de bijna 1200 vestigingen in Duitsland. Als aanvulling wilde het Canadese retailbedrijf ook een belang nemen van 60 procent in de winkels in België en Luxemburg van TotalEnergies. Het zou in totaal gaan om een bedrag gaan 3,3 miljard US-dollar (3,1 miljard euro). De naam TotalEnergies zou volgens het overnameplan nog minstens vijf jaar te zien zijn op de tankstations, omdat het Franse olieconcern zolang in ieder geval de stations blijft voorzien van brandstof.

Circle K

Per 1 januari 2024 in de deal in Nederland in ieder geval bekrachtigd. “Wij zijn trots op onze TotalEnergies geschiedenis en blijven wij ons inzetten voor onze klanten in Nederland met hetzelfde geweldige team, op dezelfde locaties en met voortdurend evoluerende producten en diensten. Deze verandering is een grote kans om, samen met de wereldwijde en Europese organisatie van Circle K, te groeien en ons aanbod aan onze klanten verder te ontwikkelen”, laat Nathalie Baras, Vice President bij Circle K in Nederland weten.

378 locaties

De Retail & Cards activiteiten die betrekking hebben op deze transactie omvatten 378 locaties in Nederland. Hiervan is 62% company-owned en 38% dealer-owned. In Nederland zijn circa 1.300 medewerkers, werkzaam op het Service Center in Den Haag en op de company-owned servicestations, betrokken bij deze overname.

Geleidelijk

De servicestations in Nederland blijven na de overname onder de naam van TotalEnergies opereren. De shop en carwash-activiteiten worden de komende jaren aangepast waarbij deze van de nieuwe naam worden voorzien met de daarbij horende concepten van Circle K. De op de servicestations verkochte brandstof wordt tenminste de komende 5 jaren door TotalEnergies geleverd en ook onder deze naam verkocht. “We zijn verheugd om iedereen in Nederland als onze klant te verwelkomen. We bouwen voort op de geweldige service van TotalEnergies en zullen het merk Circle K geleidelijk introduceren waarbij het aanbod van producten en services wordt aangepast aan de behoefte van de Nederlandse markt. Dit doen wij samen met het lokale management en de teams van de servicestations”, aldus Hans-Olav Høidahl, Executive Vice Operations Europe bij Circle K.

Bron: Circle K/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees bericht


Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht


Gertie en Ron al 25 jaar het gezicht van Bufkes

Formulenieuws - 25 jaar geleden startten Gertie en Ron Groenendijk-Leijs het allereerste Bufkes restaurant in het Corio Center te Heerlen. Inmiddels staat de teller bij Bufkes op ruim 20 restaurants en ruim 20 shop-in-shop franchisevestigingen.

Lees bericht


Circle K opent eerste verbouwde shop in Berlijn

Formulenieuws – Circle K, dat de tankshoplocaties van TotalEnergies in Nederland en Duitsland heeft overgenomen, heeft de eerste verbouwde locatie in Berlijn geopend. De komende jaren worden alle TotalEnergies-locatie omgebouwd volgens dit convenienceconcept.

Lees bericht

Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid