Nieuw in Kijkduin: Bella’s Ice & Candy Store


IJs- en snoepconcept – Het wordt de meest spectaculaire ijs- en snoepwinkel van Nederland genoemd en de winkel is bedacht door de zeventienjarige Annebelle - ‘Bella’ - die voor een schoolopdracht een fictieve onderneming moest opzetten en neergezet door designstudio Studio Job, maar het idee liep enigszins uit de hand.

De winkel Bella’s Ice & Candy Store is de week geopend en combineert een ijssalon en snoepwinkel. De winkel is gevestigd aan het Deltaplein in Nieuw Kijkduin bij Den Haag. Na een zomer in een ijssalon te hebben gewerkt dacht Bella: ‘dit is leuk, maar het kan beter’. En dus kwam ze met het idee om een ijswinkel te verzinnen die niet alleen het lekkerste Italiaanse schepijs zou serveren, maar ook een waanzinnige beleving voor jong en oud zou zijn. Kortom: ze wilde nóg meer zoetigheid en een gaaf interieur, een soort Candyland. Het beeld dat ze voor ogen had deed haar denken aan de kunst van Job Smeets, eigenaar van designstudio Studio Job en een bekende van Bella.

Studio Job

Smeets was direct enthousiast: “Een over the top ijswinkel ontwerpen voor de jongste ijsonderneemster van Nederland? Te gek!” Het team van de designstudio, bekend om hun extravagante en creatieve werk, dook achter de tekentafel om de droomwinkel te ontwerpen. “We ontwierpen banken als wafels, een enorm snoeporgel, bubblegum lampen en nog veel meer”, aldus Smeets, die zich liet inspireren door door de Amerikaanse old fashioned, retro snoepwinkels met hun cartooneske elementen.

School

Nu de winkel is geopend kunnen gasten er terecht voor ambachtelijk Italiaans schepijs en een uitgebreid assortiment aan exclusieve snoepjes, wafels en bonbons. Bella helpt af en toe mee in haar eigen fantasiewinkel, maar moet  ook nog gewoon naar school. De dagelijkse leiding is in handen van Justus van der Laan, bekende van operationeel partner en eventbureau ARTVENTURA.

Bron: Studio Job/@FoodClicks

Foto's: JD Photography
De zeventienjarige Annebelle en bedenker van het ijs- en snoepgoedconcept

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid