Nieuw initiatief om Amsterdamse stadsdistributie horeca te verduurzamen


Verduurzaming – Een groep logistieke bedrijven heeft het initiatief genomen om de stadsdistributie voor horecabedrijven in de hoofdstad te verduurzamen. Onder de noemer ‘Last Mile Fresh’ willen de bedrijven het vervoer van artikelen bundelen en de bezorging gaan verzorgen met elektrische vrachtvoertuigen, zogenaamde  Levv’s. Horeca is met een aandeel tussen de 25 en 40 procent een van de belangrijkste vormen van stadsdistributie. Het gezamenlijke plan om dit transport meer te verduurzamen is door de initiatiefnemers genomen in het kader van de Agenda Logistiek Amsterdam. Het plan is overhandigd aan Gerard Slegers, bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam. Last Mile Fresh ‘Last Mile Fresh Amsterdam’ is door de logistieke partijen Leen Menken Foodservice Logistics en Easy Dish gepresenteerd. De beide bedrijven doen dat namens een bredere groep bedrijven, de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. In Amsterdam worden wekelijks 5.000 horecavestigingen meer dan 10 keer beleverd. Het gaat dan om 20.000 tot 30.000 vervoersritten in de stad. Het merendeel van deze transporten vindt plaats tussen 9.00 en 12.00 uur. Bundelen Leen Menken en Easy Dish zorgen beide voor het operationele gedeelte van het ‘Last Mile Fresh’. Leen Menken faciliteert de logistiek en een ‘vers’ sorteercentrum. Een sorteercentrum dat in de Houthavens, net even buiten het centrum van Amsterdam, is gevestigd. Alle goederenstromen komen hier bij elkaar, om deze vervolgens met de lichte elektrische vrachtvoertuigen gekoeld of bevroren te bezorgen. Deze vorm van transport zou de uitstoot van ongewenste stoffen fors moeten verminderen. Het bedrijf Easy Dish faciliteert een online bestelplatform waarop horecaondernemers bij hun eigen leveranciers kunnen bestellen, maar alle bestelinformatie en andere data wel volledig zijn afgeschermd. Komende weken starten Leen Menken en Easy Dish met de eerste pilots. Zij gaan de komende weken leveranciers en horecaondernemingen in Amsterdam benaderen, maar deze kunnen zichzelf ook aanmelden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bidfood gaat verpakkingen verduurzamen

Groothandel – Bidfood wil binnen de verpakkingen verminderen en verduurzamen. De grossier start daarom op korte termijn met het aanpassen van de verpakkingen van het eigen private label assortiment. Tevens gaat het bedrijf in gesprek met haar leveranciers. Juist in die combinatie van eigen merken en merken van leveranciers zijn de grootste resultaten te realiseren, is ook de mening van Peter...

Lees bericht

Rabobank komt met Food Forward

Voedselprogramma – De Rabobank gaat programma’s opzetten om bedrijven helpen te versnellen met oplossingen voor de voedselproblematiek. De programma’s worden regionaal aangepakt. Gestart wordt er in Friesland. Het huidige voedselsysteem schiet in de ogen van de bank tekort om in de toekomst wereldwijd iedereen te kunnen voeden. In de keten van boer tot bord zijn daarom meer stappen nodig...

Lees bericht

Sligro start proef met groen stadstransport in De Bosch

Groothandel – Vanaf donderdag 1 november gaat Sligro samen met enkele logistieke partners in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch elektrisch testrijden. De groothandel gaat tenminste een half jaar lang onderzoeken welke vorm van groen stadstransport het meest geschikt is. De stedelijke infrastructuur staat zwaar onder druk, met niet alleen verkeersopstoppingen en irritatie tot gevolg, maar ook door toenemende luchtverontreiniging in stadscentra, zo laat...

Lees bericht

Rotterdamse ondernemers hebben grote plannen met SUGO Pizza-vestigingen

Pizzaformule - Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben de drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Het ondernemerskoppel wil de zaken verduurzamen, de pizza’s nog gezonder maken en de winkels uitbreiden naar een keten. SUGO Pizza staat bekend als zaak met de gezonde vierkante pizza, gebaseerd op het streetfood uit Rome: de...

Lees bericht


HelloFresh opent nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

Distributie – Maaltijdboxleverancier HelloFresh heeft vandaag een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk geopend. Het distributiecentrum is ontworpen samen met partner Leen Menken, die de hele distributieoperatie verzorgt. Het nieuwe dc met 21.000 m2 is twee keer zo goot als het oude distributiecentrum. HelloFresh heeft daardoor de mogelijkheid om haar klanten een nog groter en uitgebreider assortiment aan te bieden. Daarnaast...

Lees bericht

ABNAMRO roept op werk te maken van schone stadsdistributie

Logistiek – De toenemende verstedelijking en de economische groei maken het noodzakelijk voor de logistieke sector om meer werk te maken van schone stadsdistributie. Ook de groei van online consumentenbestedingen vragen om slimmere oplossingen om verstopping in de binnensteden te voorkomen. Dat schrijft ABNAMRO in een rapport over de ontwikkelingen binnen de stedelijke distributie. Volgens het rapport dreigen grote steden als...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid