Nieuw initiatief om Amsterdamse stadsdistributie horeca te verduurzamen


Verduurzaming – Een groep logistieke bedrijven heeft het initiatief genomen om de stadsdistributie voor horecabedrijven in de hoofdstad te verduurzamen. Onder de noemer ‘Last Mile Fresh’ willen de bedrijven het vervoer van artikelen bundelen en de bezorging gaan verzorgen met elektrische vrachtvoertuigen, zogenaamde  Levv’s. Horeca is met een aandeel tussen de 25 en 40 procent een van de belangrijkste vormen van stadsdistributie. Het gezamenlijke plan om dit transport meer te verduurzamen is door de initiatiefnemers genomen in het kader van de Agenda Logistiek Amsterdam. Het plan is overhandigd aan Gerard Slegers, bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam. Last Mile Fresh ‘Last Mile Fresh Amsterdam’ is door de logistieke partijen Leen Menken Foodservice Logistics en Easy Dish gepresenteerd. De beide bedrijven doen dat namens een bredere groep bedrijven, de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. In Amsterdam worden wekelijks 5.000 horecavestigingen meer dan 10 keer beleverd. Het gaat dan om 20.000 tot 30.000 vervoersritten in de stad. Het merendeel van deze transporten vindt plaats tussen 9.00 en 12.00 uur. Bundelen Leen Menken en Easy Dish zorgen beide voor het operationele gedeelte van het ‘Last Mile Fresh’. Leen Menken faciliteert de logistiek en een ‘vers’ sorteercentrum. Een sorteercentrum dat in de Houthavens, net even buiten het centrum van Amsterdam, is gevestigd. Alle goederenstromen komen hier bij elkaar, om deze vervolgens met de lichte elektrische vrachtvoertuigen gekoeld of bevroren te bezorgen. Deze vorm van transport zou de uitstoot van ongewenste stoffen fors moeten verminderen. Het bedrijf Easy Dish faciliteert een online bestelplatform waarop horecaondernemers bij hun eigen leveranciers kunnen bestellen, maar alle bestelinformatie en andere data wel volledig zijn afgeschermd. Komende weken starten Leen Menken en Easy Dish met de eerste pilots. Zij gaan de komende weken leveranciers en horecaondernemingen in Amsterdam benaderen, maar deze kunnen zichzelf ook aanmelden. Bron: @FoodClicks Verduurzaming – Een groep logistieke bedrijven heeft het initiatief genomen om de stadsdistributie voor horecabedrijven in de hoofdstad te verduurzamen. Onder de noemer ‘Last Mile Fresh’ willen de bedrijven het vervoer van artikelen bundelen en de bezorging gaan verzorgen met elektrische vrachtvoertuigen, zogenaamde  Levv’s. Horeca is met een aandeel tussen de 25 en 40 procent een van de belangrijkste vormen van stadsdistributie. Het gezamenlijke plan om dit transport meer te verduurzamen is door de initiatiefnemers genomen in het kader van de Agenda Logistiek Amsterdam. Het plan is overhandigd aan Gerard Slegers, bestuurder van de Vervoerregio Amsterdam. Last Mile Fresh ‘Last Mile Fresh Amsterdam’ is door de logistieke partijen Leen Menken Foodservice Logistics en Easy Dish gepresenteerd. De beide bedrijven doen dat namens een bredere groep bedrijven, de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. In Amsterdam worden wekelijks 5.000 horecavestigingen meer dan 10 keer beleverd. Het gaat dan om 20.000 tot 30.000 vervoersritten in de stad. Het merendeel van deze transporten vindt plaats tussen 9.00 en 12.00 uur. Bundelen Leen Menken en Easy Dish zorgen beide voor het operationele gedeelte van het ‘Last Mile Fresh’. Leen Menken faciliteert de logistiek en een ‘vers’ sorteercentrum. Een sorteercentrum dat in de Houthavens, net even buiten het centrum van Amsterdam, is gevestigd. Alle goederenstromen komen hier bij elkaar, om deze vervolgens met de lichte elektrische vrachtvoertuigen gekoeld of bevroren te bezorgen. Deze vorm van transport zou de uitstoot van ongewenste stoffen fors moeten verminderen. Het bedrijf Easy Dish faciliteert een online bestelplatform waarop horecaondernemers bij hun eigen leveranciers kunnen bestellen, maar alle bestelinformatie en andere data wel volledig zijn afgeschermd. Komende weken starten Leen Menken en Easy Dish met de eerste pilots. Zij gaan de komende weken leveranciers en horecaondernemingen in Amsterdam benaderen, maar deze kunnen zichzelf ook aanmelden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht


Leen Menken start met Foodlogica distributieproef in Amsterdam

Stadsdistributie - Leen Menken Foodservice Logistics start in samenwerking met de fietskoeriers van Foodlogica en de gemeente Amsterdam een twee maanden durende proef met duurzame stadsdistributie. Bij de proef worden bestellingen van verschillende leveranciers gebundeld en afgeleverd bij bedrijven en particulieren.

Lees bericht








© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid