Nieuw speciaalbier Gulpener gebrouwen met dryhopping-techniek


Industrie – Gulpener heeft tijdens het Foodfilmfestival in Amsterdam een nieuw speciaalbier gepresenteerd, dat gebrouwen is met de techniek ‘dryhopping’. Volgens de brouwer is het voor de eerste keer dat deze brouwtechniek in Nederland door een grotere speciaalbierbrouwerij wordt toegepast. Het nieuwe bier draagt de naam: Gulpener Ur-Hop. Bij de techniek dryhopping of, in gewoon Nederlands, drooghoppen wordt de hop pas een week na het brouwproces toegevoegd. Dit gebeurt meestal na de hoofgisting en voor de nagisting om het hoparoma te verhogen. Ur-Hop is het eerste Nederlandse bier waarbij deze techniek op een grootschaligere manier wordt toegepast. Door de fles eenmaal te draaien wordt de gist gelijkmatig verdeeld, waardoor de smaak van het ongefilterde Ur-Hop optimaal tot zijn recht komt! Ur-Hop heeft een alcoholpercentage van 6% en is op z’n lekkerst bij een temperatuur van 8 – 10 °C. Bron: Gulpener

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid