NK Pizza Bakken 2024 gaat om lekkerste ‘pizza nova’


Wedstrijdbeeld van het NK Pizza Bakken vorig jaar op de Horecava

Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s.

Na een succesvolle eerste editie van het NK Pizza Bakken 2023 met maar liefst 14 deelnemers, is de inschrijving voor de competitie voor professionele pizzabakkers weer geopend. De zoektocht naar de opvolger van Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam, de winnaar van 2023, is daarmee gestart.

Pizza Nova

Net als in de eerste wedstrijdeditie is de opdracht het bereiden van een pizza nova. “De jury wil graag innovatieve pizzabodems en verrassende en culinair grensverleggende toppings voorgeschoteld krijgen”, laat Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy in De Bilt weten. Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2024. Ondernemers, medewerkers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen hieraan meedoen.

20 finaleplekken

In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken voor deelnemers aan het NK Pizza Bakken 2024 op de Horecava in Amsterdam. Op basis van het aantal aanmeldingen vindt er een voorselectie plaats door de wedstrijdcommissie. Wie zich inschrijft, moet ook direct de receptuur en de kostprijsberekening aanleveren.

Bron: Pizzaprofs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHorecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht


Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar winnaar NK Pizza bakken 2024

Wedstrijd - Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd, want eigenlijk had hij geen tijd.

Lees berichtSmaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid