No Fairytales komt met ‘gezondere’ tussendoorreep


De repen voldoen aan de Nutri-Score A

Introductie – No Fairytales introduceert drie nieuwe repen die 58% minder suiker, 25% minder calorieën en 154% meer vezels bevatten dan gemiddelde tussendoorrepen. Met deze introductie zet het bedrijf, zoals het zelf zegt, haar missie voort om dagelijks eten beter te maken en de norm te veranderen.

Voedingsmiddelentechnoloog en oprichter van No Fairytales Bernadette Kooijman vindt dat de voedingsindustrie meer verantwoordelijkheid moet nemen in het aanbieden van gezonde voeding. De reden waarom zij vanuit No Fairytales producten ontwikkelt die voldoen aan de Nitri-Score A. Zo ook de drie tussendoor repen. De reep van No Fairytales (per 100 gram) bestaat uit 10 gram suiker tegenover een gemiddelde van 24 gram - dat is een verschil van 58%. Qua calorieën gaat het om een verschil van 25% met 330 calorieën (per 100 gram) in de No Fairytales repen tegenover 437 calorieën in het gemiddelde tussendoortje. Op het gebied van vezels is er zelfs een verschil van 154%: de reep van No Fairytales bevat (per 100 gram) 28 gram vezels en het gemiddelde tussendoortje slechts 11 gram. Daarmee heeft de reep van No Fairytales Nutri-Score A gekregen: een score die slechts 16% van de producten in het tussendoorschap verdient, aldus een analyse van de Consumentenbond.

De repen zijn gemaakt op basis van krokante granen en gepofte peulvruchten en zijn verkrijgbaar in drie smaken: Naturel, Banaan en Pinda Pretzel - een smaak die nog niet in de Europese markt te vinden is. Volgens Kooijman moet de verantwoordelijkheid voor een gezond eetgedrag meer bij de voedingsindustrie worden gelegd en niet bij de consument. De industrie zou volgens de onderneemster, meer moeten inzetten op voedselverbetering.

No Fairytales werd vooral bekend door de introductie van de groentetortilla’s. Vorig jaar bracht het bedrijf de diepvriesburrito’s met groenten en een verse salsa op de markt.

Bron: No Fairytales/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

No Fairytales komt met volkoren groentetortilla

Introductie  – Het is voedselverbeteraar No Fairytales gelukt om een groentetortilla te maken met volkorenmeel in plaats van tarwebloem. Probleem bij gebruik volkoren in plaats van tarwebloem is volgens No Fairytales dat de tortilla te droog of te klef wordt.

Lees bericht


No Fairytales lanceert een verse salsa

Introductie -  No Fairytales heeft een nieuwe innovatie gelanceerd: een verse salsa gemaakt van vers gesneden groenten, zonder toegevoegde suikers, laag in kcal en Nutri-score A. De vers gesneden tomatensalsa van No Fairytales is, na het succes van de groentetortilla’s en burrito’s, het volgende product dat gelanceerd is met als doel consumenten te helpen om gemakkelijk en snel...

Lees bericht





No Fairytales opnieuw bij 60 deli2go-locaties van Shell

Tankstations – Shell start vanaf 4 september de "Back to Work" weken. Een actie gericht op de mensen die weer aan het werk gaan na de vakanties. Omdat ook langs de snelwegen de vraag naar gezondere producten toeneemt, worden in het kader van de tien actieweken opnieuw de groentetortilla’s van No Fairytales opgenomen. Eerder lagen de groentetortilla’s van No Fairytales ...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid