No Fairytales komt met volkoren groentetortilla


De volkoren tortilla is gemaakt met 45% echte groente, bevat minder calorieën dan een gewone volkoren wrap

Introductie  – Het is voedselverbeteraar No Fairytales gelukt om een groentetortilla te maken met volkorenmeel in plaats van tarwebloem. Probleem bij gebruik volkoren in plaats van tarwebloem is volgens No Fairytales dat de tortilla te droog of te klef wordt.

Maar het is No Fairtales gelukt om als eerste merk ter wereld een volkoren wrap te maken. De vraag naar volkoren producten stijgt wereldwijd door adviezen van voedingexperts. Ook uit de berichtgeving over de gezondheidsvoordelen van groentewraps blijkt dat er een behoefte is om naast de groentetortilla’s met tarwebloem de keuze te hebben voor een volkoren variant, zo laat het bedrijf weten. “Na de lancering van de groentetortilla zijn we gaan kijken naar de optie om ook een volkoren groentetortilla te maken, omdat we als bedrijf continu bezig zijn met het verbeteren van voeding. We zijn met een klein team en om dan voedselreuzen weer te snel af te zijn, is fantastisch”, zegt oprichter Bernadette Kooijman.

De volkoren tortilla is gemaakt met 45% echte groente, bevat minder calorieën dan een gewone volkoren wrap en is hoog in vezels (8 gram versus gemiddelde 7,4 gram per 100 gram). In deze variant is er gekozen voor de groente bloemkool, een nieuwe groentesoort onder No Fairytales’ tortilla’s.

Bron: No Fairytales/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cateraar CIRFOOD introduceert de Twist’d

Catering - CIRFOOD heeft als eerste bedrijfscateraar in Nederland de Twist’d aangeschaft en deze speciaal geïmporteerd. De cateraar  introduceert daarmee een smakelijk en vernieuwend tosti concept waarmee de cateraar ‘het beste van alle werelden aan de gasten kan geven’.

Lees bericht


No Fairytales komt met ‘gezondere’ tussendoorreep

Introductie – No Fairytales introduceert drie nieuwe repen die 58% minder suiker, 25% minder calorieën en 154% meer vezels bevatten dan gemiddelde tussendoorrepen. Met deze introductie zet het bedrijf, zoals het zelf zegt, haar missie voort om dagelijks eten beter te maken en de norm te veranderen.

Lees bericht

Finse Paulig opent klimaatneutrale tortillafabriek in België

Tex Mex – Vorige week heeft het Finse familiebedrijf Paulig een nieuwe tortillafabriek geopend in België. Dit betekent een belangrijke mijlpaal om aan de groeiende vraag van Tex Mex-producten in Europa te voldoen. De klimaatneutrale, moderne fabriek is gebouwd naast de bestaande faciliteiten van Paulig in Roeselare, België. De fabriek produceert tortilla’s voor Santa Maria, Poco Loco en private label.

Lees bericht

No Fairytales lanceert een verse salsa

Introductie -  No Fairytales heeft een nieuwe innovatie gelanceerd: een verse salsa gemaakt van vers gesneden groenten, zonder toegevoegde suikers, laag in kcal en Nutri-score A. De vers gesneden tomatensalsa van No Fairytales is, na het succes van de groentetortilla’s en burrito’s, het volgende product dat gelanceerd is met als doel consumenten te helpen om gemakkelijk en snel...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid