Nog meer onrust bij Just Eat Takeaway


Just Eat Takeaway zit momenteel in een onrustige fase

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer onrust en dalende cijfers op de beurs.

Het grensoverschrijdende gedrag van Gerbig zou hebben plaatsgevonden tijdens een bedrijfsevent van Just Eat Takeaway. Gerbig wacht het onderzoek dat is ingesteld na de beschuldiging met vertrouwen af. Tot die tijd maakt hij geen onderdeel meer uit van de Raad van Bestuur. Mogelijk dat hij daarna weer terugkeert als COO.

Ontvredenheid

Het vertrek van Nühn kwam een beetje als een verrassing, omdat hij nu toch niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn. Het was ook niet helemaal zeker of hij herkozen zou worden omdat een grote groep aandeelhouders ontevreden was over zijn positie.  Die ontevredenheid hangt weer deels samen met de kritiek van een aantal aandeelhouders op de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Het bezorgbedrijf zou er volgens sommige aandeelhouders er verstandig aan doen dit onderdeel te verkopen. Vorige week maakte Just Eat Takeaway bekend die verkoop te zullen overwegen.

De rol van president-commissaris zal voorlopig tijdelijk worden waargenomen door TomTom-oprichter Corinne Vigreux.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht


Minder bestellingen en kosten bij Just Eat Takeaway

Analyse -Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste halfjaar minder bestellingen kunnen verzorgen dan een jaar geleden. Door iets hogere bestedingen per bestelling en fors snijden in de kosten heeft het bedrijf toch de winstcijfers aanzienlijk zien verbeteren.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl en Healthy Fridge kondigen partnership aan

Samenwerking - Eten-bestelsite Thuisbezorgd en Healthy Fridge, leverancier van een dagvers en gezond grab & go assortiment gaan samenwerken. Het partnership moet leiden tot een flexibelere invulling van de catering in een hybride werkomgeving, door de inzet van een slimme koelkast die 24/7 beschikbaar is.

Lees bericht

Thuisbezorgd zet duurzame verpakking in tijdens UEFA-finales

Bezorgdienst – Thuisbezorgd gaat tijdens de UEFA-finales voor het eerst duurzame voedselverpakkingen gebruiken. Samen met de UEFA en UEFA-partners PepsiCo en Heineken wil het bezorgbedrijf op die manier het gebruik van wegwerpplastic verpakkingen verminderen. Het gaat bij de finales om een test.

Lees bericht



Wijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid