Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend


Horecava Innovation Award 2020

Vakbeurzen – De Horecava als beurs mag dan op het geplande moment niet doorgaan, de Horecava Innovation Award wel. Een jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

De genomineerde producten lopen uiteen van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Uit deze geselecteerde inzendingen worden uiteindelijk de Horecava Innovation Award 2022 bepaald. Dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservicebranche.

Verreweg de meeste innovaties zijn te vinden in de categorie Food & Beverage. Dit jaar werden in deze categorie veel inzendingen gedaan voor veganistische producten. In de categorie Equipment & Services alsook Digital, Apps & Social media zag de jury de nodige inzendingen die inspeelden op het personeelstekort. Bij de categorie Concepts, Interior & Design veel aanbod voor circulaire producten en – diensten. Juryvoorzitter Hayk Simons van Horeca Innovation Award: “In deze bizarre coronatijden blijkt er veel aandacht te zijn voor innovatie die inspelen op de huidige complexe vraagstukken zoals personeelstekort, omzet- en margeverlies, beleving/kwaliteit en bijvoorbeeld hygiëne. En in alle categorieën volop aandacht voor de aarde en haar klimaat.“

Na het bekijken van tal van filmpjes, proeven, keuren en testen, kwam de jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot zestien veelbelovende genomineerden.

Nominaties Horecava Innovation Award 2022:

Categorie Concepts, Interior & Design

- Sugo Pizza, Het SUGO Delivery & To Go - franchise concept

- Conpax BV, Folia - papieren bestek

- Satelliet Meubelen BV, SUM (Still Usable Materials) - stoelen van gerecyclede materialen

- Yousea, YouSea 'Clean Your World' - schoonmaken zonder plastic flessen

Categorie Digital, Apps & Social Media

 - Yourselv, Het Houtse Meer / de houthallen - innovatieve hospitality tools en software

 - Digital Chef, Digital Chef VR learning - 3D learning app over warenkennis

 - Scanfie, Scanfie - alles-in-1 bestelsysteem voor horeca

 - Event Venue Digital Coöperatie UA., HD Venues - digitale 3D-versie van bijeenkomstlocatie

Categorie Equipment & Services

- ENJAY, Lepido by Enjay - energie terugwinsysteem speciaal voor restaurants

- Kitchen create, SmartVide - SmartVide, de onmisbare hulp in de keuken

- Ozarka BV, Ozarka and Deliverzero. nl - Reusables as a Service

- Stylepoint BV, SmartServant en Fulin Robot Technologie BV, Bellabot - robots voor serveren, begeleiden en afruimen

Categorie Food & Beverage

- D’Arta, Greens Cuisin‘easy Indian Summer - bevroren koude maaltijdsalade

- Natulatte BV, Natulatte Oat Latte en Choco Latte - vegan topping en cacaomix voor vendingmachines

- Food Things, VOL5 'Jus de Vegetable - vegan saus met alle kenmerken voor een Jus de veau

- GreenPro International, Zero Egg - plantaardig, vloeibaar 'ei'

Het Octrooicentrum Nederland staat de jury en alle genomineerden bij met advies.

Bekendmaking winnaars

De uitreiking vindt plaats op maandag 10 januari 2022. Op die dag worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos bekend gemaakt. Door het verschuiven van de Horecava wordt nog gekeken hoe de prijsuitreiking gaat plaatsvinden.

Duurzaamheid Award Karel de Vos

Duurzaamheid Award Karel de Vos gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Alle inzendingen maken kans. De fraaie Vostrofee is vernoemd naar de in 2012 overleden eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Hij nam exact 20 jaar geleden, in opdracht van RAI Amsterdam, het initiatief voor deze belangrijke en nog steeds hyper-actuele innovatiewedstrijd voor de Horeca.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid