Ochama start in Nederland en opent twee winkels


Bezorgretailer – Omnichannel retailer Ochama is maandag gestart in Nederland met het aan huis bezorgen van food- en nonfood artikelen. Tevens opende het bedrijf een tweetal afhaalwinkels. Deze week gaan uiteindelijk  alle vier de volledig geautomatiseerde Pickup Shops voor onder meer boodschappen, huishoudelijke artikelen, elektronica en kleding open. De vestigingen zijn Leiden, Diemen, Utrecht en Rotterdam.

De retailformule biedt ‘members’ een combinatie van online shoppen, met keuze uit dezelfde dag afhalen of bezorging op de volgende werkdag. Daarmee kunnen de aangesloten klanten al hun boodschappen en andere producten die ze nodig hebben in één keer in huis halen. Ochama is een samenvoeging van de woorden ‘Omnichannel’ en 'Amazing’. Er zitten nu 7.000 artikelen in het assortiment, maar dat aantal wordt uitgebreid. De verkregen verkoopdata gaat op termijn een rol spelen bij de verdere verfijning van het assortiment.

Prijsvoordeel

De eerste twee Ochama-winkels zijn maandag geopend, één in Leiden en één in Rotterdam. De Ochama Pickup Shops in Amsterdam (Diemen) en Utrecht volgen later. Ochama maakt, volgens het bedrijf zelf, met zijn logistieke technologieën winkelen niet alleen snel en makkelijk, maar zorgt ook voor een verlaging van de operationele kosten. Dit levert prijsvoordeel op voor klanten. Winkelen bij Ochama vereist een membership. Met dit persoonlijke lidmaatschap sparen consumenten altijd 10%

JD.com

Ochama is onderdeel van JD.com, een Chinese leverancier van technologie en diensten voor logistieke ketens. Het bedrijf staat bekend om zijn geavanceerde expertise op het gebied van retail en logistiek. Het is de eerste keer dat JD.com in Europa fysieke winkels opent, op basis van dit concept. “Met onze uitgebreide ervaring, van meer dan 18 jaar, in retail en geavanceerde logistieke technologieën zijn we in staat een grensverleggende one-stop-shop in markt te zetten. Een met een uitgebreid aanbod A-merken, voor aantrekkelijke prijzen,” zegt Mark den Butter, Chief Operating Officer van Ochama.

Waarom Nederland?

Nederland is een van de meest verstedelijkte landen van Europa. Bijna driekwart van de bevolking woont in stedelijke gebieden. Om deze reden besloot Ochama Pickup Shops te openen in de genoemde vier steden in de Randstad. Ook het feit dat Nederland een belangrijk vervoers- en distributieknooppunt voor Europa en de rest van de wereld is, speelde een belangrijke rol bij de keuze.

Futuristisch

Klanten die afhalen bij de Pickup Shops betreden een futuristisch ogende ruimte. In de ruimte kunnen zij ook kennismaken met het Ochama-assortiment. Tegelijk zien ze op de achtergrond hoe de speciaal voor Ochama ontwikkelde robots, waaronder zelfrijdende wagentjes en robotarmen, druk werken aan het selecteren, sorteren, verpakken en klaarzetten van de bestellingen.

Bron: Ochama/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo scherpt strategie aan en vernieuwt topstructuur

Formulenieuws - Op basis van een uitgebreide strategische analyse heeft Koninklijke Jumbo Food Groep haar nieuwe Meerjarenplan geïntroduceerd met daarin een aanscherping van de koers. De nieuwe strategie is erop gericht de sterke positie van Jumbo verder uit te bouwen in zowel de winkels als online. Tegelijkertijd past het bedrijf haar topstructuur aan. Dat meldt de supermarktketen donderdag in...

Lees bericht


Omnichannel-retailer ‘Ochama’ lanceert nieuw winkelconcept

Winkelconcept - Ochama, een nieuw omnichannel retailerconcept, opent vier robottechnologie-gedreven Pick-up Shops in Nederland. Ochama wil online winkelen in Europa eenvoudiger, sneller en gebruiksvriendelijker maken. De eerste Pickup-locatie is donderdag geopend in Leiden, zij het uitsluitend voor een groep geselecteerde klanten.

Lees bericht

Jumbo neemt platform Smulweb over

Omnichannel – Jumbo heeft het voornemen om het voedings- en receptenplatform Smulweb over te nemen. Nederlands grootste voedings- en receptenplatform past volgens de supermarktketen uitstekend bij omnichannel-ambities die het bedrijf heeft. Jumbo verwacht veel te kunnen leren van de content op Smulweb, die gezien wordt als aanvulling op andere activiteiten van Jumbo op het web en via de eigen app. Jumbo...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid