Oisterwijk biedt horeca hulp met ruimere terrassen


Foto bij: Gemeente Oisterwijk

Gastvrij – Zodra de horeca weer gasten op het terras mag toelaten, staat de gemeente Oisterwijk tijdelijke verruiming van de terrassen toe. Horecaondernemers kunnen hun terrassen dan ruimer inrichten en meer mensen een veilige plek bieden. De gemeente sluit zelfs twee straten in de weekenden af om ondernemers extra ruimte voor hun terras te geven.

Het plan voor verruiming is een gezamenlijk initiatief van horecaondernemers, centrummanagement, citymarketing en de gemeente Oisterwijk in het kader van gastvrij Oisterwijk. De gemeente wilde dat ondernemers voor de gasten, maar ook voor het eigen personeel een veilig terras konden inrichten met voldoende zitgelegenheid. Het besloot daarop in het centrum van Oisterwijk, Moergestel en in Heukelom daarvoor meer gelegenheid te bieden. Eveneens besloot de gemeente als extra maatregel voor de uitbreiding van de terrassen geen extra precariobelasting te heffen.

De gemeente wijst er op dat de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan onverminderd van kracht blijven. Ook wordt er voor gezorgd met de inrichting dat ondanks de uitbreiding van de terrassen voetgangers, mindervaliden en voetgangers met kinderwagens e.d. een vrije doorgang hebben én zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook de hulpdiensten hebben vrije doorgang. Ondernemers moeten wel iedere dag na sluitingstijd het terrasmeubilair van de rijbanen halen. Burgemeester Hans Janssen laat op de gemeentesite weten: “Samen met ondernemers hebben we gekeken naar de mogelijkheden om meer ruimte te bieden aan gastvrijheid, passend binnen de geldende richtlijnen. Goed om te zien dat ondernemers in onze gemeente in deze onzekere tijden samen optrekken. Zo zorgen we dat de Parel in ’t Groen een gastvrije ontmoetingsplek is en blijft. Het gemeentebestuur wenst alle horecaondernemers veel succes en alle bezoekers een goed én veilig verblijf op het grootste terras!”

Er zouden meer gemeenten zijn die overwegen tijdelijk de horeca meer ruimte te bieden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid