Oma’s Soep introduceert twee nieuwe maaltijden


De roti-maaltijd van Oma's Soep

Introductie - Oma’s Soep heeft twee nieuwe maaltijden gelanceerd: Oma’s Tikka Masala en Oma’s Roti. In het maaltijdenconcept tegen eenzaamheid van ouderen zijn nu 4 verse soepsmaken en 5 verschillende Oma’s Maaltijden te verkrijgen.

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. De verwachting is dat het aantal ouderen de komende 20 jaar zal verdubbelen. Om dit structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep sinds 2017 wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen of maaltijden koken op verschillende locaties door heel Nederland. Ook zijn onlangs de eerste kookdagen georganiseerd in België als Duitsland. Sinds corona organiseren ze bovendien Soep-aan-Huis-dagen, waarbij vrijwilligers soepen langsbrengen bij eenzame ouderen en een praatje maken. Deze soepen en maaltijden zijn naar recept van oma en inmiddels te koop in verschillende supermarkten. Minimaal de helft van de winst gaat naar het organiseren van activiteiten voor eenzame ouderen.

Bron: Oma’s Soep/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Oma’s Soep zoekt groeikapitaal in strijd tegen eenzaamheid

Sociaal - Oma’s Soep, bekend van de verkoop van haar verse soepen en maaltijden, is op zoek naar groeikapitaal. Dit jaar zal de sociale onderneming al zo’n 1 miljoen soepen en 1 miljoen maaltijden verkopen met een winstgevend business model. Door deze verkoop wordt er inmiddels in 10 steden in Nederland activiteiten voor ouderen georganiseerd.

Lees bericht


Kwalitaria en Délifrance starten kaartenactie tegen eenzaamheid

Formulenieuws - Kwalitaria en Délifrance starten gezamenlijk een kaartenactie tegen eenzaamheid. Met deze actie hopen de fastservice- en broodformules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Bovendien blijken Nederlanders zich volgens de vandaag gepresenteerde CBS-cijfers sowieso al eenzaam te voelen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid